Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland zegt tientallen operaties af door griepgolf

Geplaatst opwoensdag 28 februari 2018 - 22:18

De aanhoudende griepgolf brengt Zuyderland in verlegenheid. Het ziekenhuis moet tientallen operaties afzeggen.

Door een toename van het aantal (ernstige) griepgevallen, in combinatie met zieke medewerkers, moeten de operaties worden verplaatst. Dat meldt het ziekenhuis op de eigen website.

Langere ligduur
De oorzaak van de drukte is niet alleen de griepgolf. Patiënten komen ook met ernstigere klachten het ziekenhuis binnen, waardoor zij langer in het ziekenhuis blijven liggen. Hierdoor komen er minder snel bedden vrij voor nieuwe patiënten. Zuyderland laat weten dat patiënten waarvan de operatie wordt verplaatst, op tijd bericht krijgen. Op korte termijn wordt gekeken naar een nieuwe afspraak.

Verzoeken
Niet alleen Zuyderland heeft last van de griepepidemie. Het Limburgse ziekenhuis krijgt ook verzoeken uit Brabant en Utrecht om patiënten over te nemen. "Alles ligt vol, we hebben geen plek", vertelt een woordvoerster bij L1 radio. De zegsvrouw hoopt dat de griepgolf gaat afnemen. "We hopen over 1,5 week operaties niet meer af te hoeven zeggen. Voor de afgezegde operaties wordt snel een nieuwe afspraak ingepland." De spoedoperaties gaan ondertussen gewoon door.

Patiënten die een spoed- of oncologieoperatie op de agenda hebben staan, hoeven zich geen zorgen te maken. Het ziekenhuis laat weten dat die operaties te allen tijden doorgaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen