Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland zegt operaties af na nieuwe uitbraak norovirus

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 20:45

Het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen heeft operaties moeten afzeggen vanwege een uitbraak van het besmettelijke norovirus.

Zeker twaalf patiënten kregen te horen dat ze vrijdag niet kunnen worden geopereerd. Ook de afgelopen dagen werden er al enkele operaties uitgesteld.

Besmettelijk
Twee weken geleden brak het
norovirus uit op de longafdeling van het ziekenhuis, die daarna per direct werd gesloten. Nu is ook op de achtste etage van het gebouw, waar de interne geneeskunde zit, het zeer besmettelijke virus geconstateerd. Het norovirus veroorzaakt buikgriep en kan voor toch al kwetsbare ziekenhuispatiënten gevaarlijk zijn.

Bedden kwijt
Het Zuyderland kampt door de twee gesloten afdelingen met extreme drukte. "We zijn door de uitbraak veel bedden kwijt", legt een woordvoerder uit. "En dat terwijl deze tijd van het jaar toch al erg druk is."

Spoed
Per dag wordt nu bekeken of de operaties een dag later alsnog kunnen doorgaan. Het ziekenhuis benadrukt dat alleen geplande operaties worden afgezegd. Mensen met kanker en andere spoedeisende patiënten worden gewoon geopereerd.

Virusvrij
De twee afdelingen van het Zuyderland blijven gesloten tot ze volledig virusvrij zijn. Dat betekent dat er geen nieuwe patiënten bijkomen en de overige patiënten geïsoleerd liggen. Hoelang het duurt voor de twee etages weer vrij zijn, is niet duidelijk.

November
Afgelopen november moest het Zuyderland ook al eens operaties afzeggen, ook toen als gevolg van extreme drukte. Destijds waren er in Geleen twee afdelingen dicht vanwege het norovirus.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen