Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland wil volgend jaar uit rode cijfers zijn

Geplaatst opwoensdag 22 maart 2017 - 12:56

Het ziekenhuis Zuyderland wil de financiële tekorten nog dit jaar helemaal wegwerken.

"Vanaf 2018 schrijven we weer zwarte cijfers", zegt Roel Goffin, lid van de raad van bestuur van Zuyderland, met hoofdvestigingen in Heerlen en Geleen.

12 miljoen
Het ziekenhuis moet vanwege een tekort van 12 miljoen euro fors bezuinigen. De directie belooft daarbij de directe patiëntenzorg te ontzien.

Lees ook: Patiënten 'zoveel mogelijk' ontzien bij forse bezuinigingen

Tegenvallers
Volgens de directie was een deel van de tekorten te voorzien als gevolg van de eerdere fusie tussen de voormalige ziekenhuizen Orbis en Atrium. "Dat was begroot op een bedrag van maximaal zes miljoen euro, maar daar zijn in 2016 extra tegenvallers bijgekomen. Zoals dure medicijnen en zorg die we niet vergoed kregen van de verzekeraars", zegt Goffin.

Vacaturestop
Op korte termijn vallen er bij Zuyderland geen ontslagen, maar er wordt wel een vacaturestop ingesteld. Ook worden tijdelijke contracten niet verlengd. Daarnaast zijn innovatieprojecten stilgelegd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Bestuur Zuyderland heeft financiële planning niet op orde'
Patiënten 'zoveel mogelijk' ontzien bij forse bezuinigingen
ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Ziekenhuizen Zuyderland vol: operaties afgezegd
Bestuur Zuyderland: Lege VGZ-zorgpot treft honderd patiënten
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen