Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland vestigt hoop op boosterprik: 'Houden we niet vol'

Geplaatst opzondag 14 november 2021 - 7:00

David Jongen, bestuurder van de Zuyderland-ziekenhuizen, hoopt dat het ziekteverzuim in zijn organisatie wordt teruggebracht met de boosterprikken voor zorgpersoneel.

"We kunnen ze maandag gaan bestellen, we zijn dus nu aan het uitwerken hoeveel vaccins we nodig hebben en voor wie die bestemd zijn. Dan hoop ik dat ze donderdag binnenkomen en we ze vrijdag en zaterdag kunnen gaan zetten."

Sneller
De boostercampagne wordt versneld, zo maakte demissionair zorgminister Hugo de Jonge vrijdag bekend. Ouderen, inwoners van zorginstellingen en zorgpersoneel met direct patiëntencontact kunnen zodoende eerder een boosterprik tegen het coronavirus krijgen.

Video: L1

Verzuim
Het verzuim onder het zorgpersoneel in de Zuyderland-ziekenhuizen, met locaties in Heerlen en Sittard-Geleen, is flink. "We zitten nu bijna op 12 procent. Dat is 2,5 procent meer dan een week geleden, het gaat dus hard omhoog. Zo hadden we donderdag 22 mensen die positief testten op corona. Daarbij zitten we ook midden in het griepseizoen. Personeel zit dus ook met griep thuis", vertelt Jongen.

Lees ook: Veel besmettingen in verpleeghuizen, zorg trekt het nog net

Niet vol te houden
De boosterprik voor zorgpersoneel is echter niet het enige waar Jongen zijn hoop op vestigt. De besmettingscijfers moeten volgens hem ook flink omlaag, want: "Dit houden we echt niet nog een paar maanden vol."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen