Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland-personeel 'staakt' donderdag met zondagsdienst

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 20:06

Medewerkers van Zuyderland in Sittard en Heerlen draaien op donderdag 24 uur lang zondagsdiensten.

Met deze 'stakingsvariant voor ziekenhuizen' willen de medewerkers een beter cao en een salarisverhoging.

Operatiekamers dicht
Door de staking worden operatiekamers, radiologie en tal van andere afdelingen gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Naast Sittard en Heerlen wordt er ook in Nij Smellinghe in Drachten meegedaan aan het draaien van zondagsdiensten.

Zorgen
Volgens de vakbonden is het onbegrijpelijk dat gezien de hoge werkdruk en personeelstekorten in de ziekenhuizen er geen betere voorstellen komen. "Als deze problemen niet worden aangepakt, komt de kwaliteit van zorg in het geding. En dat gaat de ziekenhuiswerknemers aan het hart. De bal ligt nu bij de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, red.) om een streep door haar eindbod te zetten", aldus vakbonden FNV, FBZ en CNV.

Estafette
De actie wordt georganiseerd als een estafette. Ook na volgende week staan er medewerkers van andere ziekenhuizen paraat om zondagsdiensten te draaien. Net zo lang totdat dit nodig is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen