Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland: Opnamestop coronapatiënten voor onbepaalde tijd

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 20:26

Het Zuyderlandziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, heeft geen ruimte meer voor nieuwe coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft een opnamestop voor onbepaalde tijd ingevoerd.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving hierover in De Limburger.

Geen plek
"Er zijn geen bedden meer vrij op de verpleegafdelingen. Er is gewoonweg geen ruimte meer", aldus de woordvoerder. Donderdagochtend werd in beide vestigingen een opnamestop afgekondigd voor nieuwe patiënten. De instroom moest worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen of verpleegcentra en rond 16:00 uur werd de stop opgeheven, maar voor coronapatiënten geldt die stop nog steeds.

Lees ook: IC Zuyderland Heerlen vol: eerste ic-patiënt overgeplaatst

Aantal overschreden
"Op de ic zijn nog enkele bedden vrij, maar dat kan ieder moment veranderen", legt de woordvoerder uit. Er is momenteel nog geen sprake van 'code zwart'. In geval van 'code zwart' beslist een triagecommissie wie er nog geholpen wordt en wie niet. In totaal worden nu 116 coronapatiënten verzorgd in de Zuyderlandziekenhuizen, waarvan 29 op de ic. Ieder ziekenhuis vangt zijn faire-share aan patiënten op. Dat wil zeggen dat de nationale coronalast naar rato over het land verdeeld wordt. In Zuyderland geldt een fair-share op de verpleegafdeling van 60 bedden voor coronapatiënten, maar dat aantal is al overschreden.

Lees ook: 'Zuyderland dicht tegen code zwart aan'

"We weten nu niet wanneer we weer nieuwe coronapatiënten kunnen opnemen. Vandaar een opnamestop voor onbepaalde tijd. Maar zodra het kan, ontvangen we de nieuwe instroom weer", aldus de woordvoerder.

Opnamestop VieCuri
Steeds meer ziekenhuizen in Limburg raken overvol. Zo had VieCuri in Venlo zaterdag noodgedwongen een opnamestop ingesteld. Het ziekenhuis kwam vol te liggen door een hoog aantal patiënten op de spoedeisende hulp in combinatie met een beperkte uitstroom. Daarom werd zaterdag besloten om vanaf 13:00 uur geen nieuwe patiënten meer op te nemen. Zondagmiddag kon de opnamestop worden opgeheven.

Lees ook: Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen