Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland: Opnamestop coronapatiënten voor onbepaalde tijd

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 20:26

Het Zuyderlandziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, heeft geen ruimte meer voor nieuwe coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft een opnamestop voor onbepaalde tijd ingevoerd.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving hierover in De Limburger.

Geen plek
"Er zijn geen bedden meer vrij op de verpleegafdelingen. Er is gewoonweg geen ruimte meer", aldus de woordvoerder. Donderdagochtend werd in beide vestigingen een opnamestop afgekondigd voor nieuwe patiënten. De instroom moest worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen of verpleegcentra en rond 16:00 uur werd de stop opgeheven, maar voor coronapatiënten geldt die stop nog steeds.

Lees ook: IC Zuyderland Heerlen vol: eerste ic-patiënt overgeplaatst

Aantal overschreden
"Op de ic zijn nog enkele bedden vrij, maar dat kan ieder moment veranderen", legt de woordvoerder uit. Er is momenteel nog geen sprake van 'code zwart'. In geval van 'code zwart' beslist een triagecommissie wie er nog geholpen wordt en wie niet. In totaal worden nu 116 coronapatiënten verzorgd in de Zuyderlandziekenhuizen, waarvan 29 op de ic. Ieder ziekenhuis vangt zijn faire-share aan patiënten op. Dat wil zeggen dat de nationale coronalast naar rato over het land verdeeld wordt. In Zuyderland geldt een fair-share op de verpleegafdeling van 60 bedden voor coronapatiënten, maar dat aantal is al overschreden.

Lees ook: 'Zuyderland dicht tegen code zwart aan'

"We weten nu niet wanneer we weer nieuwe coronapatiënten kunnen opnemen. Vandaar een opnamestop voor onbepaalde tijd. Maar zodra het kan, ontvangen we de nieuwe instroom weer", aldus de woordvoerder.

Opnamestop VieCuri
Steeds meer ziekenhuizen in Limburg raken overvol. Zo had VieCuri in Venlo zaterdag noodgedwongen een opnamestop ingesteld. Het ziekenhuis kwam vol te liggen door een hoog aantal patiënten op de spoedeisende hulp in combinatie met een beperkte uitstroom. Daarom werd zaterdag besloten om vanaf 13:00 uur geen nieuwe patiënten meer op te nemen. Zondagmiddag kon de opnamestop worden opgeheven.

Lees ook: Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen