Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland: Opnamestop coronapatiënten voor onbepaalde tijd

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 20:26

Het Zuyderlandziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, heeft geen ruimte meer voor nieuwe coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft een opnamestop voor onbepaalde tijd ingevoerd.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving hierover in De Limburger.

Geen plek
"Er zijn geen bedden meer vrij op de verpleegafdelingen. Er is gewoonweg geen ruimte meer", aldus de woordvoerder. Donderdagochtend werd in beide vestigingen een opnamestop afgekondigd voor nieuwe patiënten. De instroom moest worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen of verpleegcentra en rond 16:00 uur werd de stop opgeheven, maar voor coronapatiënten geldt die stop nog steeds.

Lees ook: IC Zuyderland Heerlen vol: eerste ic-patiënt overgeplaatst

Aantal overschreden
"Op de ic zijn nog enkele bedden vrij, maar dat kan ieder moment veranderen", legt de woordvoerder uit. Er is momenteel nog geen sprake van 'code zwart'. In geval van 'code zwart' beslist een triagecommissie wie er nog geholpen wordt en wie niet. In totaal worden nu 116 coronapatiënten verzorgd in de Zuyderlandziekenhuizen, waarvan 29 op de ic. Ieder ziekenhuis vangt zijn faire-share aan patiënten op. Dat wil zeggen dat de nationale coronalast naar rato over het land verdeeld wordt. In Zuyderland geldt een fair-share op de verpleegafdeling van 60 bedden voor coronapatiënten, maar dat aantal is al overschreden.

Lees ook: 'Zuyderland dicht tegen code zwart aan'

"We weten nu niet wanneer we weer nieuwe coronapatiënten kunnen opnemen. Vandaar een opnamestop voor onbepaalde tijd. Maar zodra het kan, ontvangen we de nieuwe instroom weer", aldus de woordvoerder.

Opnamestop VieCuri
Steeds meer ziekenhuizen in Limburg raken overvol. Zo had VieCuri in Venlo zaterdag noodgedwongen een opnamestop ingesteld. Het ziekenhuis kwam vol te liggen door een hoog aantal patiënten op de spoedeisende hulp in combinatie met een beperkte uitstroom. Daarom werd zaterdag besloten om vanaf 13:00 uur geen nieuwe patiënten meer op te nemen. Zondagmiddag kon de opnamestop worden opgeheven.

Lees ook: Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen