Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland heropent covid-afdeling in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 12:12

Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen heropent de covid-afdeling. Woensdag worden 14 patiënten opgenomen op die afdeling.

De covid-afdeling werd half juni gesloten toen het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen afnam.

Covid-afdeling
Zuyderland heeft dinsdag de covid-afdeling weer gereed gemaakt. Het ziekenhuis ziet een stijging in het aantal besmettingen en ook in het aantal patiënten dat wordt opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Ook in Limburg loopt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen op. Helen Mertens, bestuursvoorzitter van MUMC+, zei maandag in L1mburg Centraal dat er op dat moment 70 coronapatiënten waren opgenomen in de Limburgse ziekenhuizen. Om het aantal patiënten aan te kunnen, wordt de covid-afdeling weer in gebruik genomen.

Lees ook: MUMC+ schrikt van hoge coronacijfers: 'Maken ons ongerust'

Niet gevaccineerd
Woensdagochtend lagen er 25 patiënten in de Zuyderland ziekenhuizen op de verpleegafdeling en 12 op de intensive care. Volgens een woordvoerder van Zuyderland is 80 procent van de patiënten op de intensive care niet gevaccineerd. Op de verpleegafdelingen gaat het om twee derde van de mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Er is wel een toename zichtbaar van het aantal gevaccineerden dat wordt opgenomen in de Zuyderland ziekenhuizen. Een verklaring heeft de woordvoerder daar niet voor.

Lees ook: Limburg wederom koploper coronabesmettingen

Meer over de situatie in de Zuyerland ziekenhuizen woensdagavond in L1mburg Centraal, om 17:30 uur op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen