Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland getroffen door norovirus: operaties afgezegd

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 9:40

Het Zuyderlandziekenhuis is getroffen door het besmettelijke norovirus. Vanwege de uitbraak is een aantal operaties afgezegd.

Dat meldt het ziekenhuis op de website.

Opnamestop
Door de uitbraak geldt in Sittard-Geleen tijdelijk een opnamestop bij afdeling West 52, een afdeling voor ouderenzorg. Bij de locatie in Heerlen is een tijdelijke opnamestop bij verpleegafdelingen 8 en 11. Verpleegafdeling 6 is deels weer open.

Operaties
Volgens Zuyderland heeft de uitbraak van het virus, dat buikgriep veroorzaakt, geen gevolgen voor de spoedopname. Wel is een aantal operaties afgezegd. Het ging hierbij om 'planbare ingrepen'. Deze operaties worden opnieuw ingepland.

De ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen hebben extra hygiƫnemaatregelen getroffen om de virusuitbraak te bestrijden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen