Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland getroffen door norovirus: operaties afgezegd

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 9:40

Het Zuyderlandziekenhuis is getroffen door het besmettelijke norovirus. Vanwege de uitbraak is een aantal operaties afgezegd.

Dat meldt het ziekenhuis op de website.

Opnamestop
Door de uitbraak geldt in Sittard-Geleen tijdelijk een opnamestop bij afdeling West 52, een afdeling voor ouderenzorg. Bij de locatie in Heerlen is een tijdelijke opnamestop bij verpleegafdelingen 8 en 11. Verpleegafdeling 6 is deels weer open.

Operaties
Volgens Zuyderland heeft de uitbraak van het virus, dat buikgriep veroorzaakt, geen gevolgen voor de spoedopname. Wel is een aantal operaties afgezegd. Het ging hierbij om 'planbare ingrepen'. Deze operaties worden opnieuw ingepland.

De ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen hebben extra hygiënemaatregelen getroffen om de virusuitbraak te bestrijden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts