Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland gaat fotograferen geboortes beperken

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 20:06

Het Zuyderland-ziekenhuis gaat het fotograferen van geboortes op de operatiekamer beperken.

Alleen fotografen die een contract met het ziekenhuis hebben, mogen vanaf begin volgend jaar bij die bevallingen aan het werk zijn.

Rondleiding
De fotograaf moet een inschrijving bij de Kamer van Koophandel overleggen en aantonen minstens drie geboortereportages te hebben gemaakt (bij de moeder thuis, in de verloskamer of in de operatiekamer). Verder wil het Zuyderland dat de fotografen meewerken aan een rondleiding, om de werkwijze in de ok te leren kennen.

Controle
Het ziekenhuis wil de controle hebben over wie de operatiekamers betreedt, zegt een woordvoerder. "We zien dat de vraag naar geboortefotografie ontzettend groot is en nog steeds groeit."

Meer hierover in De Limburger van zaterdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie wil geen invloed bij fusies ziekenhuizen
Zuyderland getroffen door een computerstoring
beademing ziekenhuis corona intensive care (stock)
'Piek aantal intensive care-opnames is achter de rug'
Man die onwel werd na confrontatie met beveiligers overleden
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen