Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyderland brengt muzikale ode aan zorgpersoneel

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 7:57

In een muzikale ode aan het personeel bedankt de Raad van Bestuur van Zuyderland Medisch Centrum de werknemers die tijdens de coronacrisis een bijzondere prestatie hebben neergezet.

De ode is tegelijk bedoeld om de moed erin te houden, want het leed van de coronacrisis is nog niet geleden. Moest het personeel lang overuren draaien omdat de intensive care vol lag met (corona)patiënten, de komende tijd zijn de extra uren vooral gewijd aan het inhalen van de uitgestelde zorg.

Zuyderland heeft ziekenhuizen in Heerlen en Geleen.

Lees ook: Achterstand van duizenden operaties in Limburg door corona

Zanger-bestuurder
De bestuursraad van Zuyderland, met daarin bestuurders en een vertegenwoordiging van artsen, was het er al lang over eens dat er iets gedaan moest worden voor het personeel. Bestuurder en financieel directeur Roel Goffin schraapte daarom zijn niet geheel ongeoefende keel en zong You'll Never Walk Alone.

Dat nummer werd tijdens de coronacrisis grijsgedraaid in Nederland en stond symbool voor de saamhorigheid die nodig was om het virus met z'n allen het hoofd te bieden. Goffin maakte in het verleden deel uit van een coverband en heeft ook ervaring met klassieke zangpartijen.

We keep on moving
"De video is bedoeld als een groot dankjewel, maar ook als een 'we keep on moving' en 'you'll never walk alone' voor het personeel", zegt een woordvoerder.

In de bijbehorende videoclip zijn beelden 'uit alle lagen van de organisatie' van Zuyderland te zien sinds de uitbraak van het virus in maart vorig jaar: verplegend personeel met mondkapjes, vergaderen via een videoverbinding - de beelden tonen hoe ook het leven in het ziekenhuis grondig veranderd is.

Veel reacties
De videoclip van Goffin is donderdag gelanceerd via intranet, de website van het ziekenhuis en social media. Volgens een woordvoerder van Zuyderland heeft de clip al tot 'heel veel mooie en ontroerde' reacties geleid bij het personeel en buiten het ziekenhuis.

Bij Zuyderland werken in totaal zo'n 10.000 mensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen