Petitie voor gratis parkeren bij ziekenhuizen groeit

Meer dan 4000 mensen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een petitie die pleit voor gratis parkeren bij ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de verhoging van het uurtarief om te kunnen parkeren bij het Zuyderland.

Zuyderland waarschuwt voor goedkope verzekeringen

De Zuyderlandziekenhuizen waarschuwen patiënten voor sommige goedkope ziektekostenverzekeringen.

Zuyderland vindt verhoging parkeertarief onacceptabel

De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten om de tarieven van de parkeergarage bij Zuyderland in Geleen te verhogen. Het ziekenhuis vindt dit onacceptabel.

Bestuur Zuyderland: Lege VGZ-zorgpot treft honderd patiënten

De patiëntenstop van verzekerden bij VGZ voor verschillende behandelingen in de Zuyderland-ziekenhuizen, treft zo'n honderd patiënten.

VGZ-zorgpot Zuyderland leeg: SP trekt aan de bel

De SP gaat een motie indienen bij de Tweede Kamer voor een jaarlijkse risicoscan voor regionale zorginstellingen.

Zorg is op: VGZ-patiënten niet meer welkom bij Zuyderland

Patiënten die zijn verzekerd bij VGZ of een verzekeraar die daar onder valt, kunnen dit jaar niet meer voor alle ingrepen terecht bij de Zuyderland-ziekenhuizen.

Personeelstekort: 'Kinderen bijna op snelweg geboren'

In verschillende regio's in Nederland is er een tekort aan ziekenhuispersoneel voor bij bevallingen, ook een Maastrichtse verloskundige herkent dit probleem.

Ziekenhuis Sittard-Geleen in financieel zwaar weer

Het Zuyderland in Sittard-Geleen zit in financieel zwaar weer.

Geen geldzorgen bij Zuyderland-ziekenhuizen

Er is geen sprake van een dreigend faillissement voor de Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen en Heerlen.

Schuldenlast Limburgse ziekenhuizen neemt toe

De vier Limburgse streekziekenhuizen hadden vorig jaar samen een schuld van 876 miljoen euro, 6 procent meer dan drie jaar eerder.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app