Ruim 18.000 euro voor verongelukte Julie na marathon

Ruim 50 artsen en verpleegkundigen van het Zuyderland ziekenhuis hebben 18.000 euro bij elkaar gelopen tijdens de marathon van Rotterdam.

Aanbieden handtekeningen voor gratis parkeren Zuyderland

De initiatiefnemers voor een petitie tegen betaald parkeren in de garage van het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen gaan donderdagavond ruim 6200 handtekeningen aanbieden aan burgemeester Sjraar Cox.

SP lanceert plan om leningen ziekenhuizen over te nemen

De SP in het Limburgs Parlement heeft een plan gelanceerd waarbij de provincie de leningen van banken aan ziekenhuizen overneemt.

Petitie voor gratis parkeren bij ziekenhuizen groeit

Meer dan 4000 mensen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een petitie die pleit voor gratis parkeren bij ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de verhoging van het uurtarief om te kunnen parkeren bij het Zuyderland.

Zuyderland waarschuwt voor goedkope verzekeringen

De Zuyderlandziekenhuizen waarschuwen patiënten voor sommige goedkope ziektekostenverzekeringen.

Zuyderland vindt verhoging parkeertarief onacceptabel

De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten om de tarieven van de parkeergarage bij Zuyderland in Geleen te verhogen. Het ziekenhuis vindt dit onacceptabel.

Bestuur Zuyderland: Lege VGZ-zorgpot treft honderd patiënten

De patiëntenstop van verzekerden bij VGZ voor verschillende behandelingen in de Zuyderland-ziekenhuizen, treft zo'n honderd patiënten.

VGZ-zorgpot Zuyderland leeg: SP trekt aan de bel

De SP gaat een motie indienen bij de Tweede Kamer voor een jaarlijkse risicoscan voor regionale zorginstellingen.

Zorg is op: VGZ-patiënten niet meer welkom bij Zuyderland

Patiënten die zijn verzekerd bij VGZ of een verzekeraar die daar onder valt, kunnen dit jaar niet meer voor alle ingrepen terecht bij de Zuyderland-ziekenhuizen.

Personeelstekort: 'Kinderen bijna op snelweg geboren'

In verschillende regio's in Nederland is er een tekort aan ziekenhuispersoneel voor bij bevallingen, ook een Maastrichtse verloskundige herkent dit probleem.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden