stock intensive care coronavirus gezondheid ziekenhuis verpleegkundige

Forse uitbreiding ic-capaciteit in Limburgse ziekenhuizen

Als er een tweede golf van het coronavirus komt, kunnen de Limburgse ziekenhuis flink opschalen op de intensive care-afdelingen. Indien noodzakelijk wordt de ic-capaciteit van 96 bedden uitgebreid naar 157 ic-bedden.

Zuyderland-ziekenhuis Heerlen en Sittard ziekenhuis
Baanbrekend corona-onderzoek Zuyderland

Onderzoekers van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen en Heerlen hebben een behandeling gevonden om sterfte te verminderen bij covid-19-patiënten.

Rennen lang alle Limburgse ziekenhuizen in 24 uur
Monstertocht langs ziekenhuizen: 'Opbrengst rond 10 mille'

Barry Lutgens uit Roermond heeft naar schatting bijna 10.000 euro opgehaald met zijn Hospital Run, een inzamelingsactie voor de strijd tegen corona.

Zorgcentra bejaardentehuis bejaarden ouderen zorg verzorging corona stock
Lege plekken, toch wachtlijsten in zorgcentra

Veel kamers in Limburgse zorgcentra staan leeg, ondanks dat er wachtlijsten zijn. Ouderen die in aanmerking komen voor een plaats maken daar geen gebruik van, onder meer uit angst voor corona.

Edit - hotel vakantie koffers, hotelkamer, reizen (stock)
In quarantaine na vakantie? Misschien wel zelf betalen

Zuyderland ziekenhuizen, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, is een van de werkgevers die vinden dat het personeel na terugkeer van vakantie een eventuele quarantaineperiode zelf dient te betalen.

David Jongen Zuyderland Heerlen
Zuyderland: 'Eventuele tweede coronagolf blijft spannend'

Als een eventuele tweede golf van het coronavirus net zo hard toeslaat als de eerste keer, dan kan het weer spannend worden voor Zuyderland. Dit zegt David Jongen, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. "Wel hebben we veel geleerd van de afgelopen tijd."

stock ziekenhuis coronavirus
Bijna tekort aan bedden in Limburgse ziekenhuizen

Tijdens het hoogtepunt van de coronacris was er bijna een tekort aan ziekenhuisbedden in Limburg. "Er zat soms maar één leeg bed of zelfs geen leeg bed tussen", dat zegt Helen Mertens, aankomend bestuursvoorzitter van het MUMC+.

Ouderen bejaarden zorg zorginstelling bejaardenhuis verzorgingshuis stock
Zuyderland versoepelt bezoekregeling verpleeghuizen

Vanaf 15 juni gaat Zuyderland de bezoekregeling in verpleeghuizen nog meer versoepelen.

Mensenhandel misbruik prostitutie stock
Zorgvrijwilliger opnieuw gevangenis in voor mensenhandel

De 35-jarige Bas B. is opnieuw gearresteerd voor mensenhandel. In maart kwam hij juist vrij na twee jaar voorarrest in een andere mensenhandelzaak en baarde hij opzien door te solliciteren als zorgvrijwilliger.

ziekenhuis weert fer traugott sint jans gasthuis (19 mei 2020)
Versoepeling bezoekersregeling bij Limburgse ziekenhuizen

De Limburgse ziekenhuizen gaan de komende tijd de bezoekersregelingen versoepelen. Zowel voor afdelingen met coronapatiënten als gewone afdelingen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV