Gouden Clownsneusprijs

Antoinette is zorgclown op dementie-afdeling: 'Brengt rust'

Contact maken met mensen met een vergevorderd stadium van dementie: niet voor iedereen even makkelijk. Het is echter vaste prik voor Antoinette Kruijk, die als zorgclown is getraind om te communiceren met mensen met zware dementie.

David Jongen
Noodkreet Zuyderland: 'Er zijn te veel ongevaccineerden'

Bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland ziekenhuis maakt zich grote zorgen over de komende tijd. "We stevenen af op een giftige mix van gebeurtenissen die de ziekenhuiszorg in Nederland deels plat gaat leggen."

operatie, chirurg, opereren, ziekenhuis, zorg, gezondheidszorg, ingreep (stock)
Zo gaan de Limburgse ziekenhuizen uitgestelde zorg inhalen

De Limburgse ziekenhuizen zijn bezig met een inhaalslag van de uitgestelde zorg of hebben hiervoor een plan. In maart werd duidelijk dat er een achterstand van duizenden operaties is door corona.

Coronavirus, bloedafname, buisje bloed, test, laboratorium (stock)
Ziekenhuizen willen COVID-patiënt sneller uit isolatie

De Limburgse ziekenhuizen willen coronapatiënten sneller veilig uit de isolatie halen.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Zuyderland brengt muzikale ode aan zorgpersoneel

In een muzikale ode aan het personeel bedankt de Raad van Bestuur van Zuyderland Medisch Centrum de werknemers die tijdens de coronacrisis een bijzondere prestatie hebben neergezet.

Operatie Ziekenhuis Doktoren stock
Primeur: Niet kloppend hart getransplanteerd

In het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen is onlangs een hart getransplanteerd dat niet meer klopte. Daarmee had het ziekenhuis de Limburgse primeur.

stock Maastricht UMC MUMC MUMC+ (HD)
Drukte op kinderafdeling MUMC+: patiëntjes overgeplaatst

Het Maastricht UMC+ ziekenhuis moet bijna dagelijks kinderen overplaatsen naar andere ziekenhuizen omdat de kinderverpleegafdeling vol ligt. De drukte komt vooral door verkoudheidsvirussen die eigenlijk in de winter voorkomen, zoals het RS-virus.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Video: hoe communiceer je tijdens een crisis?

Hoe communiceer je tijdens een crisis? Falco Cremers, communicatiemedewerker van het Zuyderland ziekenhuis, weet er sinds de coronacrisis alles van.

Ziekenhuis, ziekenhuisgang zonder mensen, ziekenhuisbed (stock) _HD
Ondanks corona zijn ziekenhuizen financieel gezond

De meeste Limburgse ziekenhuizen zijn niet in de problemen gekomen door de coronacrisis. Zorg op afstand en compensatie voor coronazorg zorgden voor een positief resultaat in 2020.

Zuyderland-ziekenhuis Geleen
Zuyderland schaalt coronabedden af: nog niet alle ok's open

Doordat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt, is het Zuyderland ziekenhuis begonnen met het afschalen van de coronabedden. "We hebben nu 40 bedden voor coronapatiënten. Twee weken geleden waren dit nog 73 bedden."

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten