Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyd werkt samen met NFI bij digitaal onderzoek

Geplaatst opmaandag 22 juni 2015 - 5:12

Zuyd Hogeschool en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan nauw samenwerken op het gebied van digitaal forensisch onderzoek.

Jeroen van den Bos van het NFI gaat twee dagen per week aan de slag als lector Data Intelligence bij Zuyd.

Cybercrime
ICT-studenten kunnen bij Zuyd Hogeschool afstuderen in de richting digitaal forensisch onderzoek. Zij leren hoe ze bijvoorbeeld cybercriminaliteit kunnen bestrijden. Ook worden ze opgeleid om bewijsmateriaal te kunnen vinden in digitale bestanden, of grote hoeveelheid data.

Tijdrovend
Dit speurwerk kost veel tijd. Bovendien blijft het te onderzoeken materiaal groeien. Onder leiding van lector Van den Bos wordt bekeken hoe de juiste gegevens sneller boven water gehaald kunnen worden en gekoppeld aan misdrijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

17 studenten Hogeschool Zuyd Sittard betrapt op fraude
Nieuwe Fontys-zorgopleiding op komst in Venlo?
Leraren krijgen opleiding lesgeven aan anderstaligen
Ook Florida-stagiairs Hogeschool Zuyd veilig
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen