Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyd-studenten ontwikkelen online 3D-school: 'Soort Sims'

Geplaatst opzaterdag 18 april 2020 - 7:00

Studenten van Zuyd Hogeschool in Maastricht hebben een 3D-school ontworpen. Zo kunnen ze ten tijde van de coronacrisis, op een virtuele manier toch veilig naar school gaan.

Het gaat om studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design.

Interactie
Sinds de sluiting van de scholen als gevolg van de coronamaatregelen houden veel studenten en docenten via programma’s als Skype en Zoom met elkaar contact. Student Daan Wassen zocht met zijn klasgenoten uit hoe je toch het gevoel van 'het naar school gaan' terug kunt krijgen in de digitale wereld.

Video: L1

"We kwamen al snel op het idee om onze school in een 3D-wereld op te bouwen. Zo creëer je toch wat meer de interactie die je nu mist bij het Skypen bijvoorbeeld”, zegt de student uit Landgraaf.

Beetje zoals De Sims
Het programma ziet er op het eerste oog uit als een soort van game. Maar dat is het zeker niet. Middels kleine poppetjes (zogenaamde avatars) kunnen de studenten en leraren allerlei colleges bezoeken en elkaar ontmoeten in de kantine. Net als in het echt.

"Ons programma ziet eruit als een variatie op De Sims, van vroeger”, zegt Wassen. “Als je het ziet, geeft onze virtuele school je ook het gevoel alsof je in een game zit. Maar dat is het natuurlijk niet. Middels onze avatars kunnen de bezoekers, leerlingen en leraren elkaar ontmoeten, met elkaar praten en elkaar via een webcam zien. Daardoor lijkt het ook alsof je jezelf ook echt op school bevindt op dat moment.”

Vergadermodus voorbij
Ook voor leraren lijkt dit een prima oplossing te zijn om het contact met de student op een wat persoonlijkere manier te onderhouden. “Ik denk dat dit de manier is om op een vrije normale manier met elkaar samen te kunnen blijven werken", zegt docent Raoul Boers. "Als je studenten via Skype of Zoom spreekt, dan zit je toch al snel in de 'vergadermodus’. Ik ben heel erg blij met deze uitvinding. Op deze manier kan ik mijn studenten veel beter blijven begeleiden in deze moeilijke tijd."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen