Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuyd Hogeschool opent China Instituut in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 14:21

Zuyd Hogeschool opent midden 2017 in Maastricht een Confucius Instituut, ter ondersteuning van de vele actieve banden van Limburg met China.

In Beijing is vorige week in aanwezigheid van de onderwijsattaché van de Nederlandse Ambassade, overeenstemming bereikt over de komst van dit instituut.

Non-profit
Het Confucius Instituut is een door de Chinese overheid gefinancierde non-profit organisatie die als doel heeft kennis van China, haar taal en cultuur te bevorderen en de onderlinge banden tussen landen te versterken. Bedrijven en particulieren kunnen er straks terecht voor bijvoorbeeld workshops, seminars en taalcursussen.

Ook wordt er ondersteuning geboden aan bedrijven met interesse in de Chinese markt. Dat gebeurt in samenwerking met regionale partners binnen de overheid of het bedrijfsleven die al banden hebben met China.

Instituut
Wereldwijd zijn er vijfhonderd Confucius Instituten. Maastricht wordt, naast de vestigingen in Leiden en Groningen, het derde Confucius Instituut in Nederland. Het centrum wordt gevestigd in het hogeschoolgebouw aan de Brusselseweg.

Chinabeleid
In 2015 opende Zuyd al een Expertise Centre China in Chengdu, dat praktijkgerichte maatwerktrainingen aanbiedt op de Chinese markt en dat ook wederzijdse kennis- en informatie-uitwisseling voor onderwijs en bedrijfsleven bevordert.

De komst van het Confucius Instituut past volgens de hogeschool bovendien binnen het actieve Chinabeleid dat de provincie Limburg al een aantal jaren voert, en stelt de steden zoals Maastricht en Sittard in de gelegenheid hun banden met Chinese steden verder aan te halen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Een stukje China in Maastricht
ANP-374534440
Universiteit Maastricht haalt studenten terug uit Hongkong
Zuyd Hogeschool geeft voortaan ook les in China
Coronavirus 2
'20 Chinese leerlingen niet naar Roermond door coronavirus'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen