Vlag halfstok

Nederlandse scholen staan stil bij moord op Franse leraar

Een aantal Nederlandse scholen zal deze maandag stilstaan bij de brute moord op de Franse leraar Samuel Paty. Zo hangen de vlaggen bij Zuyd Hogeschool halfstok.

Ondernemers Limburg 2
Corona impact scan moet ondernemers helpen

Door middel van een snelle scan onder ondernemers moet er meer inzicht komen in de impact van de coronacrisis. "Op deze manier kunnen we ook in kaart brengen waar de ondernemers in deze tijd behoefte aan hebben."

foto camiel schnackers l1 (16 sep 2020)
Coronacollegejaar: hoe vergaat het eerstejaarsstudenten?

De eerste online colleges zitten erop. Voor eerstejaarsstudenten is het niet het studiejaar waar ze op hoopten.

Studenten Maastricht student Zuyd Hogeschool
Burgemeester Lanaken bezorgd over besmette studenten

Burgemeester Marino Keulen van Lanaken maakt zich zorgen over studenten van de Universiteit van Maastricht en Zuyd Hogeschool die in de Belgische grensgemeente wonen.

Zuyd Hogeschool Maastricht Brusselseweg
Zuyd wil naam maken als kunstinstituut van Zuid-Nederland

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan de verschillende kunstacademies van Zuyd Hogeschool onder één naam verder: Maastricht Institute of Arts.

Zuyd Hogeschool (18 aug 2020)
Video: Hoe Zuyd Hogeschool is voorbereid op een nieuw jaar

Voor het eerste halfjaar is het onderwijs op Zuyd Hogeschool ingericht. Maar vanaf oktober moet al gekeken worden naar de periode vanaf januari tot de volgende zomervakantie. De school moet voor de tweede helft van het schooljaar rekening houden met ontwikkelingen die nu nog niet helder zijn.

Chemelot DSM Sabic Kerensheide
Chemelot Regio eerste Europese Circular Hub

Limburg moet een circulaire samenleving worden. Bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en bewoners moeten een samenleving creëren waarin zorgvuldig wordt omgegaan met grondstoffen en waar afval als grondstof voor nieuwe producten moet dienen.

Student Zuyd Hogeschool (15 juni 2020)
Eerste toets op school: student krijgt speciaal welkom

Myrthe Goosen, deeltijd student verpleegkunde, maakte maandag als eerste een tentamen op school.

Zuyd Hogeschool
Coronavirus heeft geen effect op aanmeldingen hbo en mbo

Het coronavirus lijkt geen negatief effect te hebben op het aantal aanmeldingen voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs in Limburg.

Thuis les krijgen (18 apr 2020)
Zuyd-studenten ontwikkelen online 3D-school: 'Soort Sims'

Studenten van Zuyd Hogeschool in Maastricht hebben een 3D-school ontworpen. Zo kunnen ze ten tijde van de coronacrisis, op een virtuele manier toch veilig naar school gaan.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten