Zuyd-studenten Maastricht hebben grootste talenknobbel

Studenten van Zuyd Hogeschool in Maastricht spreken de meeste talen van alle hbo-studenten in Nederland.

Zuyd wint publieksprijs voor sociale zorgrobots

Zuyd Hogeschool heeft donderdag in Nieuwegein een publieksprijs ontvangen voor praktijkonderzoek naar sociale zorgrobots.

ICT-studenten verhuizen naar Smart Services Campus

Derde- en vierdejaars studenten ICT van Zuyd Hogeschool krijgen vanaf het pas begonnen nieuwe studiejaar onderwijs op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen en niet meer in een onderwijsgebouw.

Jazz-opleiding wil niet verhuizen: plan luxe hotel sneuvelt

Zuyd Hogeschool heeft afgehaakt bij het mogelijk maken van een luxe hotel, omdat de gemeente Maastricht geen geschikt alternatief bood voor de jazz-opleiding van het conservatorium.

Toneelacademie mag docent ontslaan die over de schreef ging

Zuyd Hogeschool mag een docent van de Toneelschool ontslaan die wangedrag heeft vertoond met een of meerdere studenten.

'Personeel overheden en scholen digitaal minder sterk'

De digitalisering van werknemers in niet-commerciële organisaties zoals overheden en scholen blijft achter bij die van werknemers van bedrijven.

'Toneelacademie sleept docent voor de rechter om wangedrag'

De Toneelacademie Maastricht wil via de rechter een contract van een docent laten beëindigen. Hij zou wangedrag hebben vertoond met een of meerdere studenten.

Nieuwe studentenkamers op campus Hotelschool

De Hotelschool in Maastricht bouwt 390 nieuwe studentenkamers, ter vervanging van de verouderde woonunits van het opleidingsinstituut.

Provincie doet niks aan einde onderwijs voor ouderen

Het provinciebestuur steekt geen vinger uit om het Hoger Onderwijs voor Ouderen in Limburg HOVO Zuyd te redden van de ondergang.

Ouderenonderwijs Limburg opgeheven

HOVO Zuyd wordt per 1 mei opgeheven. Daarmee verdwijnt HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) uit Limburg.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!