conservatorium

Conservatorium krijgt 'All-Steinway School' predicaat

Het Conservatorium in Maastricht krijgt maandag het 'All-Steinway School' predicaat uitgereikt tijdens de start van het nieuwe studiejaar.

Wandelen (27 mei 2021)
Azc'ers en studenten leren elkaar kennen door wandeling

Studenten van Zuyd Hogeschool en azc-bewoners gaan in duo's op pad in Maastricht om elkaar al wandelend beter te leren kennen.

Gemeentehuis Heerlen gemeente
Onderwijs terug naar binnenstad speerpunt voor Heerlen

Het terughalen van het onderwijs naar de binnenstad van Heerlen is één van de zes speerpunten waar het gemeentebestuur de komende jaren op wil inzetten.

Fotograaf Groene Loper (05 aug 20)
Doctorstitel in de wacht slepen met artistiek onderzoek

Twee kunstenaars maken dit jaar gebruik van de mogelijkheid om aan de Universiteit Maastricht te promoveren op artistiek onderzoek. Het gaat om de Belgische Marlies Vermeulen en de Duitse Antye Guenther.

Ellen Leers Zuyd (21 april 2021)
'Met 1,5 meter afstand studenten ontvangen lukt niet'

Het is onmogelijk om bij Zuyd Hogeschool Gezondheidszorg en Welzijn alle studenten te ontvangen als zij 1,5 meter afstand moeten houden. Dat zegt Ellen Leers, directeur van de opleiding. "We gaan er vanuit dat we vanaf 1 september weer normaal kunnen draaien."

L1set2_5290
Studenten kunnen online hun hart luchten bij minister

Studenten van Zuyd Hogeschool in Maastricht konden woensdag hun hart luchten bij demissionair minister Ingrid van Engelshoven.

INKOM_HD
INKOM Maastricht gaat door: vier draaiboeken op tafel

De studentenintroductieweek INKOM in Maastricht gaat in augustus door, maar in welke vorm is vanwege de huidige pandemie nog niet bekend. Wel liggen er vier draaiboeken op tafel voor de introweek.

Zuyd Hogeschool
Zuyd Hogeschool schaft als eerste bindend studieadvies af

Zuyd Hogeschool werkt met ingang van komend schooljaar definitief niet meer met het bindend studieadvies (BSA).

politie maastricht ME hotelschool (29 jan 2021)
ME rukt uit na melding studentenfeest Maastricht

De mobiele eenheid en de politie zijn donderdagavond uitgerukt naar de studentencampus van de Hotel Management School in Maastricht, na een melding over een groot illegaal feest.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten