Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuurlek onder controle, Napoleonsbaan weer open

Geplaatst opzaterdag 5 augustus 2017 - 13:27

De problemen door een lekkage van salpeterzuur bij een kwekerij in Baarlo, zijn voor het grootste deel onder controle.

Weg vrij
Ramen en deuren in de omgeving van het bedrijf aan de Napoleonsbaan Noord kunnen weer open, ook de weg is weer vrijgegeven. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met het opruimen van het laatste zuur. Onduidelijk is nog hoe groot de schade binnen het bedrijf is.

Reactief
Zaterdagochtend sloegen medewerkers alarm toen een vat met 1000 liter van de bijtende stof was gaan lekken. Ongeveer 150 liter salpeterzuur was weggelekt in een opvangbak. Omdat het zuur daar open en bloot lag, reageerde het salpeterzuur met elke stof die in de bak terecht kwam. Daarbij kwam in de loop van de ochtend een bruingele damp vrij, waarop de brandweer besloot om de buurt te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden.

Lees ook: Omgeving gewaarschuwd na lekken salpeterzuur Baarlo

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omgeving gewaarschuwd na salpeterzuurlek Baarlo
Ongeval Baarlo Fiets 4-3
Slachtoffer aanrijding Baarlo overleden
Bromfietser gewond in Baarlo, heg lijkt oorzaak
Drugsafval gedumpt in bos Baarlo
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen