Overslaan en naar de inhoud gaan

Zussen vermoorde Marokkanen houden emotioneel betoog

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 14:21

De zussen van de vermoorde Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella hebben woensdag emotionele verklaringen afgelegd in de rechtbank.

Geert G. uit Baarlo, die in de Venrayse moordzaak als medepleger veroordeeld is voor de moord op de twee, staat in hoger beroep terecht voor het gerechtshof in Den Bosch. G. kreeg een kleine twee jaar geleden 30 jaar cel opgelegd. Hoofddader Lau Geeraets werd veroordeeld tot levenslang, hij pleegde later zelfmoord in zijn cel.

Boeten
Volgens de zus van
Karim Fourkour is het leven van haar familie kapotgemaakt. "Hij is op een vreselijke manier van ons afgenomen. De pijn zal nooit overgaan", verklaarde ze in de rechtszaal. Bendella en Fourkour werden in 2006 doodgeschoten nadat ze de hennepkwekerij van Lau en Geert wilden plunderen. Hun lichamen werden pas jaren later in een bos in Arcen gevonden. "We sliepen niet. We hoopten dat hij weer naar huis zou komen. Degene die dit op zijn geweten heeft zal ervoor moeten boeten. De jongens zijn koelbloedig vermoord."

Lees ook: Moord op Marokkanen in Venray: hoe zat het ook alweer?

Pijn
Ook de zus van Fouad Bendella hield een emotioneel betoog. "Het deed zo'n pijn. Mijn moeder schreeuwde het uit van verdriet. Het leek alsof ze helemaal gek werd", sprak ze. "Ze was die dag van de wereld. We zochten overal. In bossen, bij vijvers. Mijn vader maakte zakken met zwerfvuil open om dat te checken. Dat is nog lang doorgegaan. Mijn ouders konden niet meer normaal leven."

Doodsbang
Geert G. betoogde in het hoger beroep dat de moord hem 'is overkomen'. Lau Geeraets, voor wie hij doodsbang was, zou hem gedwongen hebben om mee te werken. Voor de rechtbank vertelde G. woensdag dat hij nog steeds bang is, nu niet meer voor Lau, maar voor zijn zoon. Die zou proberen om G. iets aan te doen.

De volledige verklaringen van de zussen zijn hier te lezen. Eerder gaven ze ook al eens een interview aan L1:

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen