Overslaan en naar de inhoud gaan

Zussen samen naar EK schieten in Slovenië

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 9:14

De zussen Pea en Manon Smeets uit Belfeld en Peter Hellenbrand uit Brunssum vertrekken dinsdag naar het EK schieten met luchtdrukwapens.

In het Sloveense Maribor komt het Limburgse drietal uit op de tien meter luchtgeweer. De vrouwen schieten 40 kogels per wedstrijd en de mannen 60 kogels.

Concurrent
Voor Manon
Smeets is het de eerste keer dat ze uitkomt bij de senioren. Dat betekent dat zij en haar zus directe concurrenten zijn. "Ze blijft natuurlijk altijd mijn zusje maar in de wedstrijd is ze mijn concurrent", aldus de oudste Pea. Zij hoopt stiekem op een podiumplek. "Ik hoop de goede lijn door te trekken van de afgelopen toernooien en te pieken op het juiste moment."

Limburgs mixed team
De concurrentie is groot want er doen bijna 600 schutters uit 46 landen mee. Tijdens deze kampioenschappen wordt er een nieuw onderdeel geïntroduceerd, het mixed team. Het team bestaat uit één mannelijke en één vrouwelijke sportschutter. De nummer vijf van de Olympische Spelen in Londen, Peter Hellenbrand en Pea Smeets zullen voor Nederland op dit teamonderdeel uitkomen. Zaterdag staat deze wedstrijd gepland in Slovenië.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Hellenbrand prolongeert Nederlandse titel luchtgeweer
Limburgse ereplaatsen op luchtgeweer staand
Schutter Hellenbrand mist Olympische Spelen
Belfeldse Pea Smeets naar EK in Azerbeidzjan
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen