Overslaan en naar de inhoud gaan

Zussen samen naar EK schieten in Slovenië

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 9:14

De zussen Pea en Manon Smeets uit Belfeld en Peter Hellenbrand uit Brunssum vertrekken dinsdag naar het EK schieten met luchtdrukwapens.

In het Sloveense Maribor komt het Limburgse drietal uit op de tien meter luchtgeweer. De vrouwen schieten 40 kogels per wedstrijd en de mannen 60 kogels.

Concurrent
Voor Manon
Smeets is het de eerste keer dat ze uitkomt bij de senioren. Dat betekent dat zij en haar zus directe concurrenten zijn. "Ze blijft natuurlijk altijd mijn zusje maar in de wedstrijd is ze mijn concurrent", aldus de oudste Pea. Zij hoopt stiekem op een podiumplek. "Ik hoop de goede lijn door te trekken van de afgelopen toernooien en te pieken op het juiste moment."

Limburgs mixed team
De concurrentie is groot want er doen bijna 600 schutters uit 46 landen mee. Tijdens deze kampioenschappen wordt er een nieuw onderdeel geïntroduceerd, het mixed team. Het team bestaat uit één mannelijke en één vrouwelijke sportschutter. De nummer vijf van de Olympische Spelen in Londen, Peter Hellenbrand en Pea Smeets zullen voor Nederland op dit teamonderdeel uitkomen. Zaterdag staat deze wedstrijd gepland in Slovenië.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Hellenbrand prolongeert Nederlandse titel luchtgeweer
Limburgse ereplaatsen op luchtgeweer staand
Schutter Hellenbrand mist Olympische Spelen
Belfeldse Pea Smeets naar EK in Azerbeidzjan
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen