Overslaan en naar de inhoud gaan

Zussen Klee zetten vraagtekens bij eerder politieonderzoek

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 6:00

De zussen van Sjef Klee zetten vraagtekens bij het politieonderzoek van 24 jaar geleden naar de dood van hun broer.

Dat zeggen Truus Tilmans en Karin Merkens in gesprek met L1.

Tip
Het onderzoek naar de moord van Sjef Klee in Treebeek leverde toen niets op. Sinds een paar weken onderzoekt de politie de zaak weer nadat een serieuze tip binnenkwam. Voor de twee zussen was dat een enorme verrassing, want lange tijd bleef het erg stil.

Bang
"Na al die jaren wordt het tijd voor duidelijkheid, maar of die er komt weten we niet. We weten alleen dat de zaak weer wordt onderzocht. Maar misschien dat mensen die toen bang waren om iets te vertellen, het nu wel willen zeggen", vertellen de zussen.

Doodgeschoten
Truus en Karin hebben geen idee waarom hun broer op 10 september 1995 vlakbij zijn woning in Treebeek werd doodgeschoten. Zijn lichaam werd op zondagochtend gevonden op het voormalige mijnbouwterrein in Brunssum. De avond ervoor was hij in café het Trefpunt (dat nu niet meer bestaat) en had hij nog wat gedronken bij een vriend thuis, waar hij het laatst is gezien.

Geen beloning
"De politie zei toen dat ze de zaak snel zouden oplossen, maar dat bleek dus niet het geval. We vonden het wel vreemd dat we de kleding die Sjef droeg al na een week terugkregen. En er werd ook geen beloning uitgeloofd. En over het onderzoek werden we nauwelijks op de hoogte gehouden", zeggen de twee zussen.

Afrekening
In die tijd zijn wel twee verdachten aangehouden, maar die zijn bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. En dus tast de familie van Sjef volledig in het duister over waarom hij dood moest. "Er gaan wel verhalen over dat hij in de criminaliteit zat, maar we weten alleen dat hij af en toe een biertje dronk en een joint rookte. Hij zat ook vaak met vrienden op een bankje. Meer weten we ook niet. Maar als je ziet hoe hij is vermoord, dan denk je wel aan een koelbloedige afrekening", aldus Truus en Karin.

In gesprek
Maandag ging de politie in Treebeek in gesprek met bewoners en belangstellenden over het heropende onderzoek naar het overlijden van Sjef Klee. Dat leverde volgens de politie veel belangstelling op. 'Er zijn honderden flyers uitgedeeld en vele gesprekken gevoerd door de aanwezige agenten', zo schrijft de politie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen