Overslaan en naar de inhoud gaan

Zussen Klee zetten vraagtekens bij eerder politieonderzoek

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 6:00

De zussen van Sjef Klee zetten vraagtekens bij het politieonderzoek van 24 jaar geleden naar de dood van hun broer.

Dat zeggen Truus Tilmans en Karin Merkens in gesprek met L1.

Tip
Het onderzoek naar de moord van Sjef Klee in Treebeek leverde toen niets op. Sinds een paar weken onderzoekt de politie de zaak weer nadat een serieuze tip binnenkwam. Voor de twee zussen was dat een enorme verrassing, want lange tijd bleef het erg stil.

Bang
"Na al die jaren wordt het tijd voor duidelijkheid, maar of die er komt weten we niet. We weten alleen dat de zaak weer wordt onderzocht. Maar misschien dat mensen die toen bang waren om iets te vertellen, het nu wel willen zeggen", vertellen de zussen.

Doodgeschoten
Truus en Karin hebben geen idee waarom hun broer op 10 september 1995 vlakbij zijn woning in Treebeek werd doodgeschoten. Zijn lichaam werd op zondagochtend gevonden op het voormalige mijnbouwterrein in Brunssum. De avond ervoor was hij in café het Trefpunt (dat nu niet meer bestaat) en had hij nog wat gedronken bij een vriend thuis, waar hij het laatst is gezien.

Geen beloning
"De politie zei toen dat ze de zaak snel zouden oplossen, maar dat bleek dus niet het geval. We vonden het wel vreemd dat we de kleding die Sjef droeg al na een week terugkregen. En er werd ook geen beloning uitgeloofd. En over het onderzoek werden we nauwelijks op de hoogte gehouden", zeggen de twee zussen.

Afrekening
In die tijd zijn wel twee verdachten aangehouden, maar die zijn bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. En dus tast de familie van Sjef volledig in het duister over waarom hij dood moest. "Er gaan wel verhalen over dat hij in de criminaliteit zat, maar we weten alleen dat hij af en toe een biertje dronk en een joint rookte. Hij zat ook vaak met vrienden op een bankje. Meer weten we ook niet. Maar als je ziet hoe hij is vermoord, dan denk je wel aan een koelbloedige afrekening", aldus Truus en Karin.

In gesprek
Maandag ging de politie in Treebeek in gesprek met bewoners en belangstellenden over het heropende onderzoek naar het overlijden van Sjef Klee. Dat leverde volgens de politie veel belangstelling op. 'Er zijn honderden flyers uitgedeeld en vele gesprekken gevoerd door de aanwezige agenten', zo schrijft de politie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen