Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zussen Klee zetten vraagtekens bij eerder politieonderzoek

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 6:00

De zussen van Sjef Klee zetten vraagtekens bij het politieonderzoek van 24 jaar geleden naar de dood van hun broer.

Dat zeggen Truus Tilmans en Karin Merkens in gesprek met L1.

Tip
Het onderzoek naar de moord van Sjef Klee in Treebeek leverde toen niets op. Sinds een paar weken onderzoekt de politie de zaak weer nadat een serieuze tip binnenkwam. Voor de twee zussen was dat een enorme verrassing, want lange tijd bleef het erg stil.

Bang
"Na al die jaren wordt het tijd voor duidelijkheid, maar of die er komt weten we niet. We weten alleen dat de zaak weer wordt onderzocht. Maar misschien dat mensen die toen bang waren om iets te vertellen, het nu wel willen zeggen", vertellen de zussen.

Doodgeschoten
Truus en Karin hebben geen idee waarom hun broer op 10 september 1995 vlakbij zijn woning in Treebeek werd doodgeschoten. Zijn lichaam werd op zondagochtend gevonden op het voormalige mijnbouwterrein in Brunssum. De avond ervoor was hij in café het Trefpunt (dat nu niet meer bestaat) en had hij nog wat gedronken bij een vriend thuis, waar hij het laatst is gezien.

Geen beloning
"De politie zei toen dat ze de zaak snel zouden oplossen, maar dat bleek dus niet het geval. We vonden het wel vreemd dat we de kleding die Sjef droeg al na een week terugkregen. En er werd ook geen beloning uitgeloofd. En over het onderzoek werden we nauwelijks op de hoogte gehouden", zeggen de twee zussen.

Afrekening
In die tijd zijn wel twee verdachten aangehouden, maar die zijn bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. En dus tast de familie van Sjef volledig in het duister over waarom hij dood moest. "Er gaan wel verhalen over dat hij in de criminaliteit zat, maar we weten alleen dat hij af en toe een biertje dronk en een joint rookte. Hij zat ook vaak met vrienden op een bankje. Meer weten we ook niet. Maar als je ziet hoe hij is vermoord, dan denk je wel aan een koelbloedige afrekening", aldus Truus en Karin.

In gesprek
Maandag ging de politie in Treebeek in gesprek met bewoners en belangstellenden over het heropende onderzoek naar het overlijden van Sjef Klee. Dat leverde volgens de politie veel belangstelling op. 'Er zijn honderden flyers uitgedeeld en vele gesprekken gevoerd door de aanwezige agenten', zo schrijft de politie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen