Overslaan en naar de inhoud gaan

Zusjes Souren op stoom bij NK tijdrijden

Geplaatst opzondag 17 oktober 2021 - 18:25

De zussen Nikki en Scarlett Souren hebben beiden eremetaal veroverd op het Nationaal kampioenschap tijdrijden.

Nikki Souren kroonde zich in Peize tot Nederlands kampioen bij de categorie nieuwelingen. De 15-jarige wielrenster uit Meerssen was de allersnelste op het parcours over 20 kilometer. Op de streep had ze 50 seconden voorsprong op de nummer twee.

Lekke band in de slotfase
Haar oudere zus Scarlett Souren reed op het nationaal kampioenschap ook een gedegen individuele tijdrit. Op twee kilometer van de streep kreeg Scarlett echter met een lekke band af te rekenen. Door de wielwissel verloor ze veel tijd waardoor de titel er niet meer inzat. Uiteindelijk behaalde ze een bronzen medaille.

Overwinningen
Beiden zussen zijn de laatste week goed op dreef en rijgen de overwinningen aan elkaar. Scarlett Souren won vorige week nog de GP Tineke van Heule in het West-Vlaamse Kortrijk.

Nationale selectie
Scarlett en Nikki maken beiden deel uit van de nationale selectie van de KNWU. Door corona hebben ze echter weinig internationale wedstrijden kunnen rijden.

Rob Ruijgh
Oud-wielrenner Rob Ruijgh is trainer van de zussen en tevreden met de prestaties, maar zeker ook met de progressie die beide dames het laatste jaar hebben gemaakt. De voormalige profrenner runt sinds kort een eigen opleidingsteam. Met zijn ervaring en expertise wil hij jonge wielrenners begeleiden op weg naar de top.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen