Overslaan en naar de inhoud gaan

Zusjes Schrooten op dreef bij NK kunstwielrijden

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 10:41

Jennifer Schrooten uit Sittard heeft haar Nederlandse titel in het kunstwielrijden geprolongeerd. In sporthal Strijthagen in Landgraaf pakte ze haar achtste nationale titel.

Haar jongere zus Brenda pakte het zilver.

Open NK
In Landgraaf werd voor het eerst een Open NK gehouden. België, Frankrijk, Italië en Duitsland waren vertegenwoordigd. Jennifer
Schrooten kwam nipt te kort om ook die titel in de wacht te slepen. Het open NK werd gewonnen door de Belgische Tatika Bovendaerde. Bij de mannen won de Italiaan Marco Giorgio de titel.

De zussen Schrooten bereiden zich voor op het WK dat in december in Stuttgart worden gehouden. Ze gaan daar voor een top-10 klassering.

Kleine sport
In Nederland is het kunstwielrijden een kleine sport. Er zijn twee clubs, TWC Maaslandster Zuid-Limburg en KWV De Heidebloem uit Heerlen. Om meer bekendheid te krijgen besloot de organisatie het NK open te stellen voor andere landen waardoor het deelnemersaantal verdubbeld werd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Jennifer Schrooten Nederlands kampioen kunstwielrijden
Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Mountainbike-awards naar Terpstra en Van der Heijden
Mountainbiker Bas Peters wint in Blerick
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen