Overslaan en naar de inhoud gaan

Zusje doodgeschoten Lahnstein: 'Daders harteloos'

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 11:50

De zus van de doodgeschoten Soufian Lahnstein (28) heeft zich vrijdag in de rechtbank gewend tot de vermoedelijke daders. "Mijn broer had dromen, wilde vader worden. Dat hebben jullie hem ontnomen."

Lahnstein werd op 1 december 2013 neergeschoten op de Oeverwal in Maastricht, bij een drugsdeal. De dag daarna overleed hij aan de verwondingen. Perparim S. en Mario Z. werden opgepakt voor de moord.

Lees ook: Rechtszaak moord Soufian Lahnstein loopt vertraging op

Serieus leven
Volgens de zus van Soufian wilde haar broer een serieus leven gaan leiden. "Na die maandagochtend is ons leven totaal veranderd", zegt zijn zus. "Ik ben moeten stoppen met mijn opleiding. Had een slaapstoornis. Dacht dat ik overal mijn broer zag." Ook haar moeder zou niet meer kunnen functioneren.

Urenlang gezocht
Ze hekelde verdachte Perparim. De Albanees gaf aan dat hij al zes jaar zijn zoontje niet meer had gezien. "Mijn moeder ziet haar zoon nooit meer." Op de avond van de schietpartij, zou Lahnstein haar wegbrengen. "Maar hij kwam nooit." Daarop heeft ze urenlang naar hem gezocht in Maastricht. Uiteindelijk vond ze hem op de eerste hulp. Daar was Soufian binnengebracht. "Ik hoopte dat het een droom was. Dat de wekker zo zou gaan en ik naar school moest", zei ze.

Verdachten Perparim uit Albanië en Mario uit Luik gaven aan de pijn bij nabestaanden te begrijpen. Ze beschuldigen elkaar ervan de dodelijke schoten gelost te hebben. Op 10 september gaat de rechtszaak verder.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen