Overslaan en naar de inhoud gaan

Zusje doodgeschoten Lahnstein: 'Daders harteloos'

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 11:50

De zus van de doodgeschoten Soufian Lahnstein (28) heeft zich vrijdag in de rechtbank gewend tot de vermoedelijke daders. "Mijn broer had dromen, wilde vader worden. Dat hebben jullie hem ontnomen."

Lahnstein werd op 1 december 2013 neergeschoten op de Oeverwal in Maastricht, bij een drugsdeal. De dag daarna overleed hij aan de verwondingen. Perparim S. en Mario Z. werden opgepakt voor de moord.

Lees ook: Rechtszaak moord Soufian Lahnstein loopt vertraging op

Serieus leven
Volgens de zus van Soufian wilde haar broer een serieus leven gaan leiden. "Na die maandagochtend is ons leven totaal veranderd", zegt zijn zus. "Ik ben moeten stoppen met mijn opleiding. Had een slaapstoornis. Dacht dat ik overal mijn broer zag." Ook haar moeder zou niet meer kunnen functioneren.

Urenlang gezocht
Ze hekelde verdachte Perparim. De Albanees gaf aan dat hij al zes jaar zijn zoontje niet meer had gezien. "Mijn moeder ziet haar zoon nooit meer." Op de avond van de schietpartij, zou Lahnstein haar wegbrengen. "Maar hij kwam nooit." Daarop heeft ze urenlang naar hem gezocht in Maastricht. Uiteindelijk vond ze hem op de eerste hulp. Daar was Soufian binnengebracht. "Ik hoopte dat het een droom was. Dat de wekker zo zou gaan en ik naar school moest", zei ze.

Verdachten Perparim uit Albanië en Mario uit Luik gaven aan de pijn bij nabestaanden te begrijpen. Ze beschuldigen elkaar ervan de dodelijke schoten gelost te hebben. Op 10 september gaat de rechtszaak verder.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen