Overslaan en naar de inhoud gaan

Zus van xtc-dode start actie tegen drugsgebruik

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 20:39

Jovi Visser (17) uit Stramproy overleed vorige maand nadat hij vervuilde xtc had geslikt. Zijn zus Jessie (19) wil nu jongeren waarschuwen voor de gevaren van drugs.

Zondag 10 juli werd Jessie gebeld door haar vader. Haar broer werd op dat moment in het ziekenhuis gereanimeerd nadat hij twee pilletjes had ingenomen. Jovi overleed later die dag, twee maanden voor zijn achttiende verjaardag.

Vrienden
Jovi nam de twee xtc-pillen samen met vrienden. Hij had één keer eerder pillen ingenomen. Jessie wil nu jongeren waarschuwen voor de gevaren van drugs. "Als een pilletje door goede vrienden wordt aangeboden, dan verwacht je niet dat er iets verkeerds in zit. Je vertrouwt dan gewoon op je vrienden", zegt ze in het radioprogramma Dennis en Tim.

Halt toeroepen
Jongeren denken volgens haar te makkelijk over het gebruik van drugs. Hier wil ze een halt toeroepen. Jessie is een actie op social media begonnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermondenaar verdacht van doodslag in drugslab
Man uit Roermond toch niet vervolgd voor doden in drugslab
Grondstof voor 11 miljoen xtc-pillen onderschept op A67
Drugs xtc
Xtc-lab in Dronten: man uit Hoensbroek opgepakt
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen