Overslaan en naar de inhoud gaan

Zus Nicky Verstappen: 'Doe alsjeblieft allemaal mee'

Geplaatst opvrijdag 26 januari 2018 - 10:32

De zus van Nicky Verstappen roept alle mannen die worden verzocht om mee te doen aan het dna-verwantschapsonderzoek op zich te melden en mee te doen aan het onderzoek.

"Ons hele leven stond en staat nog steeds in het teken van het vinden van antwoorden rond de dood van Nicky", zegt Femke tijdens een persconferentie over het grootschalige onderzoek. Dat gaat 24 februari van start. "Iedereen die enig gevoel heeft moet zich kunnen indenken hoe onmenselijk het is om met al deze vragen te moeten leven."

Voor de familie is dit onderzoek de laatste strohalm. "Het pijn en gemis worden niet minder, we krijgen Nicky er niet mee terug, maar we hopen wel antwoorden te krijgen", aldus de zus van Nicky.

Femke was 7 toen haar broertje verdween tijdens een zomerkamp in Brunssum. "Zeker nu ik zelf moeder ben, weet ik hoe het voelt om iets wat uit jezelf is voortgekomen te verliezen", zo zei ze tijdens de emotionele verklaring. "Voor mijn ouders is het nog steeds de dagelijkse realiteit."

Verhuisd
De grootschalige dna-afname vindt grotendeels plaats van 24 februari tot 16 maart. Daarna duurt het nog zes tot twaalf maanden voor de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Het dna wordt afgenomen van 17.500 mannen in Heerlen, Brunssum en Landgraaf. Daarnaast van nog eens 4000 mannen die in 1998 in de regio woonden, maar nu verhuisd zijn.

De grens
De Duitse grens is overigens een barrière, zo zei het onderzoeksteam vrijdagochtend. Duitsland kent geen dna-verwantschapsonderzoek. "Als de dader aan de andere kant van de grens woont, zullen we hem niet vinden, tenzij hij familie heeft in Limburg", zei hoofdofficier van justitie Jan Eland.

Foto: Thomas Kusters
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen