Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuipketen hebben geen last van controles

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2015 - 12:05

Gemeenten controleren niet op zuipketen. Dat zeggen het Trimbos Instituut en het Instituut voor alcoholbeleid STAP tegen BNR radio.

Vooral in Noord-Limburg hebben veel jongeren eigen hokken en lokalen waar ze zich vermaken, onder meer met alcohol.

Privéterrein
De gemeente Horst aan de Maas geeft toe dat ze niet controleert op dergelijke keten. Volgens de gemeente is het aan de ouders om toe te zien op de keten, omdat ze vrijwel altijd op privéterrein staan, achter een huis of op een boerenerf.

Te weinig personeel
Volgens de belangenorganisaties hebben vooral veel kleine gemeenten niet de mogelijkheden om te controleren. Ze hebben daarvoor te weinig geld en personeel. Dan is het lastig om controleurs 's avonds, 's nachts en in de weekenden op pad te sturen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drankverbod tegen overlast hangjeugd Brunssum
Roermond trekt extra geld uit voor veiligheid en OLS
Zuid-Limburgse gemeenten verbieden happy hour in cafés
Drankverkoper uit Maastricht whiskyspecialist 2014
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen