Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuiden naar top criminaliteit

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2015 - 6:15

Amsterdam staat weer bovenaan op de AD Misdaadmeter, maar de echte zorgen liggen in het zuiden: het gaat niet goed in Maastricht en de rest van Zuid-Nederland.

Hoewel in Amsterdam het aantal delicten ten opzichte van vorig jaar is gedaald, blijft het met afstand de onveiligste gemeente van ons land.

Opmars
Nummer twee is Maastricht, en die stad blijkt met een opmars bezig. In Maastricht steeg de criminaliteit het afgelopen jaar.
Dat sluit aan bij een zorgelijke trend voor Zuid-Nederland: zowel dorpen als steden in Limburg en Brabant scoren gemiddeld hoger op de lijst van onveilige gemeenten dan de rest van Nederland, er is dus gemiddeld méér criminaliteit dan in andere provincies. Dat laat onverlet dat ook in het zuiden de criminaliteit in veel steden is gedaald.

Oververtegenwoordigd
Het gaat zeker niet alleen om drugscriminaliteit, maar ook om andere delicten. In de top 25 van gemeenten met de meeste kans op een overval staan er twaalf uit Limburg en Brabant. Dezelfde tendens is terug te vinden bij autodiefstal, woninginbraken en diefstal uit schuurtjes: het zuiden van het land is oververtegenwoordigd in de top.

Rode categorie
Elf van de twaalf steden in Limburg en Noord-Brabant vallen in de ‘rode’ categorie van ‘onveilig’ in de Misdaadmeter. En slechts één op de vijf dorpen valt in de veiligste groep.

Beluister onderstaand een interview met Onno Hoes, burgemeester van Maastricht:

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder Limburgers slachtoffer van criminaliteit
Gevonden hennepplanten grote politie-actie vernietigd
Philharmonie trekt door Limburg en Noord-Brabant
De Peel begint weer groen te worden
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen