Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuiden naar top criminaliteit

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2015 - 6:15

Amsterdam staat weer bovenaan op de AD Misdaadmeter, maar de echte zorgen liggen in het zuiden: het gaat niet goed in Maastricht en de rest van Zuid-Nederland.

Hoewel in Amsterdam het aantal delicten ten opzichte van vorig jaar is gedaald, blijft het met afstand de onveiligste gemeente van ons land.

Opmars
Nummer twee is Maastricht, en die stad blijkt met een opmars bezig. In Maastricht steeg de criminaliteit het afgelopen jaar.
Dat sluit aan bij een zorgelijke trend voor Zuid-Nederland: zowel dorpen als steden in Limburg en Brabant scoren gemiddeld hoger op de lijst van onveilige gemeenten dan de rest van Nederland, er is dus gemiddeld méér criminaliteit dan in andere provincies. Dat laat onverlet dat ook in het zuiden de criminaliteit in veel steden is gedaald.

Oververtegenwoordigd
Het gaat zeker niet alleen om drugscriminaliteit, maar ook om andere delicten. In de top 25 van gemeenten met de meeste kans op een overval staan er twaalf uit Limburg en Brabant. Dezelfde tendens is terug te vinden bij autodiefstal, woninginbraken en diefstal uit schuurtjes: het zuiden van het land is oververtegenwoordigd in de top.

Rode categorie
Elf van de twaalf steden in Limburg en Noord-Brabant vallen in de ‘rode’ categorie van ‘onveilig’ in de Misdaadmeter. En slechts één op de vijf dorpen valt in de veiligste groep.

Beluister onderstaand een interview met Onno Hoes, burgemeester van Maastricht:

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder Limburgers slachtoffer van criminaliteit
Gevonden hennepplanten grote politie-actie vernietigd
Philharmonie trekt door Limburg en Noord-Brabant
De Peel begint weer groen te worden
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen