Gouvernement iStock

Provinciebestuur: 'Rekenkamer soms gelijk, soms niet'

Het provinciebestuur vindt niet dat het te weinig oog heeft voor de mogelijke schijn van belangenverstrengeling bij het verlenen van opdrachten aan oud-politici. Net zo min als voor de gevoeligheid daarvoor in de samenleving.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Rekenkamer kritisch over 'klusjesmannen' provincie

De Zuidelijke Rekenkamer is kritisch over de manier waarop het provinciebestuur de afgelopen jaren is omgegaan met het verlenen van opdrachten aan oud-politici. Het provinciebestuur gaf veel te weinig aandacht aan de schijn van belangenverstrengeling. Ook was er veel te weinig oog voor de gevoeligheid in de samenleving, schrijft de Rekenkamer in een rapport.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Papierfabriekkwestie: 'Nu ondenkbaar en onbestaanbaar'

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft weinig vleiende woorden over voor de manier waarop in 2008 is beslist over de aankoop van de papierfabriek in Meerssen door de provincie.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Rekenkamer: Limburgs Parlement niet goed geïnformeerd

Vice-voorzitter Herman Sietsma van de Zuidelijke Rekenkamer vindt dat de informatie van het provinciebestuur aan het Limburgs Parlement over het beleid rond de papierfabriek in Meerssen zeer bescheiden en beperkt is geweest.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Rekenkamer: aankoop papierfabriek Meerssen geen succes

De provincie heeft bij lange na niet bereikt wat zij wilde bij de aankoop van de papierfabriek in Meerssen eind 2008.

MKBA onderzoek vliegtuig vliegveld airport calculator rekenmachine
Geen onderzoek Rekenkamer naar toekomst vliegveld MAA

De kans is praktisch nihil dat de Zuidelijke Rekenkamer een Maatschappelijke Kosten-Batenanalyse of MKBA gaat uitvoeren voor Maastricht Aachen Airport (MAA).

gouvernement iStock (15 nov 2019)
Onderzoek naar provincieklussen oud-politici vertraagd

Het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar het inhuren van oud-politici door de provincie Limburg heeft vertraging opgelopen.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
'Vergelijk andere provincies in onderzoek van Rekenkamer'

CDA, PVV en VVD in het Limburgs Parlement willen dat bij het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar het inhuren van oud-politici een heldere vergelijking wordt gemaakt met de gang van zaken in andere provincies.

Rekenkamer wacht niet met onderzoek klussende politici

De Zuidelijke Rekenkamer wacht niet op de adviezen van Provinciale Staten in het onderzoek naar de inhuur van (oud-)politici in Limburg.

Rekenkamer onderzoekt inhuren (ex-)politici in Limburg

De Zuidelijke Rekenkamer stelt een onderzoek in naar de manier waarop de Provincie Limburg de afgelopen jaren oud-politici heeft ingehuurd voor opdrachten.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten