Gouvernement iStock

Provinciebestuur: 'Rekenkamer soms gelijk, soms niet'

Het provinciebestuur vindt niet dat het te weinig oog heeft voor de mogelijke schijn van belangenverstrengeling bij het verlenen van opdrachten aan oud-politici. Net zo min als voor de gevoeligheid daarvoor in de samenleving.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Rekenkamer kritisch over 'klusjesmannen' provincie

De Zuidelijke Rekenkamer is kritisch over de manier waarop het provinciebestuur de afgelopen jaren is omgegaan met het verlenen van opdrachten aan oud-politici. Het provinciebestuur gaf veel te weinig aandacht aan de schijn van belangenverstrengeling. Ook was er veel te weinig oog voor de gevoeligheid in de samenleving, schrijft de Rekenkamer in een rapport.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Papierfabriekkwestie: 'Nu ondenkbaar en onbestaanbaar'

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft weinig vleiende woorden over voor de manier waarop in 2008 is beslist over de aankoop van de papierfabriek in Meerssen door de provincie.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Rekenkamer: Limburgs Parlement niet goed geïnformeerd

Vice-voorzitter Herman Sietsma van de Zuidelijke Rekenkamer vindt dat de informatie van het provinciebestuur aan het Limburgs Parlement over het beleid rond de papierfabriek in Meerssen zeer bescheiden en beperkt is geweest.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Rekenkamer: aankoop papierfabriek Meerssen geen succes

De provincie heeft bij lange na niet bereikt wat zij wilde bij de aankoop van de papierfabriek in Meerssen eind 2008.

MKBA onderzoek vliegtuig vliegveld airport calculator rekenmachine
Geen onderzoek Rekenkamer naar toekomst vliegveld MAA

De kans is praktisch nihil dat de Zuidelijke Rekenkamer een Maatschappelijke Kosten-Batenanalyse of MKBA gaat uitvoeren voor Maastricht Aachen Airport (MAA).

gouvernement iStock (15 nov 2019)
Onderzoek naar provincieklussen oud-politici vertraagd

Het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar het inhuren van oud-politici door de provincie Limburg heeft vertraging opgelopen.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
'Vergelijk andere provincies in onderzoek van Rekenkamer'

CDA, PVV en VVD in het Limburgs Parlement willen dat bij het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar het inhuren van oud-politici een heldere vergelijking wordt gemaakt met de gang van zaken in andere provincies.

Rekenkamer wacht niet met onderzoek klussende politici

De Zuidelijke Rekenkamer wacht niet op de adviezen van Provinciale Staten in het onderzoek naar de inhuur van (oud-)politici in Limburg.

Rekenkamer onderzoekt inhuren (ex-)politici in Limburg

De Zuidelijke Rekenkamer stelt een onderzoek in naar de manier waarop de Provincie Limburg de afgelopen jaren oud-politici heeft ingehuurd voor opdrachten.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten