Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuidelijke provincies gaan samen voor beter klimaat

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:00

De drie zuidelijke provincies gaan samenwerken om te werken aan een beter klimaat. Limburg, Brabant en Zeeland organiseren hiervoor binnenkort een klimaattop.

Aanwezig daar zijn provinciale- en gemeentelijke overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de drie provincies.

Kennis en kunde
Dijkgraaf Patrick van der Broeck van het Waterschap Limburg stelt dat het veranderende klimaat dwingt tot betere samenwerking. "Het is zaak dat je de kennis en de kunde die je hebt, gaat delen", aldus Van der Broeck. "Tijdens de klimaattop op 4 juni in Breda gebeurt dat ook", zegt hij.

Rioolwater
Van der Broeck erkent dat het streven, samenwerken voor een beter klimaat, algemeen klinkt, maar stelt dat concrete projecten met elkaar worden gedeeld. Zo wijst hij op een project in Kerkrade waar huizen van het riool af worden gehaald. "Het rioolwater wordt dan omgevormd tot water voor de tuin en voor drinkwater. Deze pilot willen we in Limburg opstarten en de resultaten dan delen met Brabant en Zeeland", zegt Van der Broeck.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen