Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuidelijke provincies gaan samen voor beter klimaat

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:00

De drie zuidelijke provincies gaan samenwerken om te werken aan een beter klimaat. Limburg, Brabant en Zeeland organiseren hiervoor binnenkort een klimaattop.

Aanwezig daar zijn provinciale- en gemeentelijke overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de drie provincies.

Kennis en kunde
Dijkgraaf Patrick van der Broeck van het Waterschap Limburg stelt dat het veranderende klimaat dwingt tot betere samenwerking. "Het is zaak dat je de kennis en de kunde die je hebt, gaat delen", aldus Van der Broeck. "Tijdens de klimaattop op 4 juni in Breda gebeurt dat ook", zegt hij.

Rioolwater
Van der Broeck erkent dat het streven, samenwerken voor een beter klimaat, algemeen klinkt, maar stelt dat concrete projecten met elkaar worden gedeeld. Zo wijst hij op een project in Kerkrade waar huizen van het riool af worden gehaald. "Het rioolwater wordt dan omgevormd tot water voor de tuin en voor drinkwater. Deze pilot willen we in Limburg opstarten en de resultaten dan delen met Brabant en Zeeland", zegt Van der Broeck.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen