Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburgse wijnboeren in de clinch over naam

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 16:54

Twee wijnboeren op de Fromberg liggen met elkaar in de clinch over de naam van de heuvel. Een rechter moest uitkomst bieden.

Wijngoed De Fromberg beschuldigde concurrent Wijndomein Ceres via social media van fraude. Het wijndomein zou volgens hen op de goede naam van De Fromberg mee proberen te liften. Ceres was van de aantijgingen niet gediend en stapte naar de rechter, schrijft RTLZ.

Fromberg
De ruzie gaat over de aanduiding 'Fromberg'. Volgens Ceres niet meer dan een plaatsaanduiding: zijn wijnvelden liggen immers ook op de heuvel. Maar volgens het Wijngoed doet de concurrent dat alleen vanwege de naamsbekendheid.

De voorzieningsrechter stelde Cor Voncken, eigenaar van Wijndomein Ceres, echter niet in het gelijk. De uitlatingen in de Facebookpost van Wijngoed De Fromberg zijn niet onrechtmatig en hoeven dus ook niet verwijderd of gerectificeerd te worden.

Prominent
Sterker nog, Voncken heeft volgens de rechter met het prominent brengen van de naam Fromberg de indruk gewekt 'dat hij mee wil profiteren van de reputatie van het merk Fromberg'. De wijnboer mag daarom de naam van de heuvel niet meer prominent inzetten. Hij moet onder meer zijn etiketten aanpassen.

Marcel Soomers van Wijngoed Fromberg is volgens RTLZ tevreden met de uitspraak. Zijn concurrent denkt aan hoger beroep. Maar eerst wil hij proberen de merknaam nietig te laten verklaren.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen