Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuid-Limburgse wijnboeren in de clinch over naam

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 16:54

Twee wijnboeren op de Fromberg liggen met elkaar in de clinch over de naam van de heuvel. Een rechter moest uitkomst bieden.

Wijngoed De Fromberg beschuldigde concurrent Wijndomein Ceres via social media van fraude. Het wijndomein zou volgens hen op de goede naam van De Fromberg mee proberen te liften. Ceres was van de aantijgingen niet gediend en stapte naar de rechter, schrijft RTLZ.

Fromberg
De ruzie gaat over de aanduiding 'Fromberg'. Volgens Ceres niet meer dan een plaatsaanduiding: zijn wijnvelden liggen immers ook op de heuvel. Maar volgens het Wijngoed doet de concurrent dat alleen vanwege de naamsbekendheid.

De voorzieningsrechter stelde Cor Voncken, eigenaar van Wijndomein Ceres, echter niet in het gelijk. De uitlatingen in de Facebookpost van Wijngoed De Fromberg zijn niet onrechtmatig en hoeven dus ook niet verwijderd of gerectificeerd te worden.

Prominent
Sterker nog, Voncken heeft volgens de rechter met het prominent brengen van de naam Fromberg de indruk gewekt 'dat hij mee wil profiteren van de reputatie van het merk Fromberg'. De wijnboer mag daarom de naam van de heuvel niet meer prominent inzetten. Hij moet onder meer zijn etiketten aanpassen.

Marcel Soomers van Wijngoed Fromberg is volgens RTLZ tevreden met de uitspraak. Zijn concurrent denkt aan hoger beroep. Maar eerst wil hij proberen de merknaam nietig te laten verklaren.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen