Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuid-Limburgse scholen pakken leegloop aan

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 15:23

Vijftien Zuid-Limburgse scholen gaan samen de terugloop van het aantal leerlingen aanpakken.

Komende maandag presenteren de scholen samen een plan waarmee ze de krimp tegen willen gaan. Ook wordt gekeken naar een verdere ontwikkeling van het speciaal onderwijs in de regio.

10 procent minder brugklassers
Het aantal scholieren loopt de afgelopen jaren steeds verder terug. Zo hebben middelbare scholen in Parkstad dit jaar bijna 10 procent minder brugklassers dan vorig jaar. Door die afname komt de toekomst van sommige scholen komende jaren onder druk te staan.

Lees ook: Minder aanmeldingen brugklassers in Parkstad

Speciaal onderwijs
Ook het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs neemt volgens de scholen af. Daarom wordt gekeken hoe het onderwijs, gemeenten en andere instellingen beter kunnen samenwerken om toch iedereen een goede opleiding aan te bieden.

Volgens de betrokken scholen werkten niet eerder zo veel schoolbesturen in Nederland samen, om samen een toekomstplan te bedenken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen