Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuid-Limburgse scholen pakken leegloop aan

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 15:23

Vijftien Zuid-Limburgse scholen gaan samen de terugloop van het aantal leerlingen aanpakken.

Komende maandag presenteren de scholen samen een plan waarmee ze de krimp tegen willen gaan. Ook wordt gekeken naar een verdere ontwikkeling van het speciaal onderwijs in de regio.

10 procent minder brugklassers
Het aantal scholieren loopt de afgelopen jaren steeds verder terug. Zo hebben middelbare scholen in Parkstad dit jaar bijna 10 procent minder brugklassers dan vorig jaar. Door die afname komt de toekomst van sommige scholen komende jaren onder druk te staan.

Lees ook: Minder aanmeldingen brugklassers in Parkstad

Speciaal onderwijs
Ook het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs neemt volgens de scholen af. Daarom wordt gekeken hoe het onderwijs, gemeenten en andere instellingen beter kunnen samenwerken om toch iedereen een goede opleiding aan te bieden.

Volgens de betrokken scholen werkten niet eerder zo veel schoolbesturen in Nederland samen, om samen een toekomstplan te bedenken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen