Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2015 - 21:15

Twaalf Zuid-Limburgse gemeenten trekken samen met de LLTB bij de Europese Commissie aan de bel, omdat ze bang zijn hun koeien kwijt te raken.

Brussel evalueert op dit moment de bestaande natuurwetten in Europa, om ze daarna mogelijk aan te scherpen. De gemeenten in het Heuvelland zijn bang dat veehouders in de regio door nieuwe regels stoppen met hun bedrijf. Koeien zijn volgens de gemeenten echter van groot belang voor het landschap.

In de brief aan de Europese Commissie vragen de gemeenten zelf ruimte te krijgen om een afweging te maken tussen natuur, landschap en economie. Onder de brief staan de handtekeningen van burgemeesters en wethouders van Beek, Eijsden-Margraten, Gulpen-Witttem, Heerlen, Landgraaf, Nuth, Schinnen, Simpelveld, Stein, Vaals, Valkenburg en Voerendaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Afval Container
Afvalverwerker Rd4 laat containers in de kou staan
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
RD4: gratis GFT-afval in Parkstad en Vaals
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen