Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2015 - 21:15

Twaalf Zuid-Limburgse gemeenten trekken samen met de LLTB bij de Europese Commissie aan de bel, omdat ze bang zijn hun koeien kwijt te raken.

Brussel evalueert op dit moment de bestaande natuurwetten in Europa, om ze daarna mogelijk aan te scherpen. De gemeenten in het Heuvelland zijn bang dat veehouders in de regio door nieuwe regels stoppen met hun bedrijf. Koeien zijn volgens de gemeenten echter van groot belang voor het landschap.

In de brief aan de Europese Commissie vragen de gemeenten zelf ruimte te krijgen om een afweging te maken tussen natuur, landschap en economie. Onder de brief staan de handtekeningen van burgemeesters en wethouders van Beek, Eijsden-Margraten, Gulpen-Witttem, Heerlen, Landgraaf, Nuth, Schinnen, Simpelveld, Stein, Vaals, Valkenburg en Voerendaal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afval Container
Afvalverwerker Rd4 laat containers in de kou staan
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
RD4: gratis GFT-afval in Parkstad en Vaals
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen