Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zuid-Limburgse campings zitten nog goed vol'

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 9:27

De campings in Zuid-Limburg zitten in de eerste helft van september nog goed vol.

Dat is opmerkelijk, omdat het campingseizoen doorgaans eindigt bij het begin van het nieuwe schooljaar. Dat zegt Anya Niewierra, directeur van Visit Zuid-Limburg, woensdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Signalen
"Concrete cijfers heb ik nog niet, maar ik krijg wel signalen dat de campings nog goed vol zitten", zegt Niewierra. Zuid-Limburg telt iets meer dan 70 campings met enkele tienduizenden plaatsen.

Campingleven
Het zomerseizoen duurt langer, ziet Niewierra, maar dat wil nog niet zeggen dat de schade van het voorjaar is ingelopen. In de maanden april en mei lag het campingleven stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Grijze golf
De directeur merkt dat de huidige campinggasten in het zuiden van de provincie Limburg vooral 55-plussers zijn. "De grijze golf", geeft ze aan. "Deze mensen zijn voor hun vakantie niet meer afhankelijk van schoolvakanties en schoolgaande jeugd", licht Niewierra toe. "Daardoor trekt het campingseizoen zich wat langer."

Ingeruild
Zij merkt ook dat deze oudere gasten een vakantie in een gebied als Zuid-Frankrijk of een land als Hongarije hebben ingeruild voor een vakantie in eigen land. “En dan vooral in Zuid-Limburg.” Niewierra hoort van deze mensen dat ze positief verrast zijn over Zuid-Limburg. “Dus hopelijk blijven ze terugkomen en kiezen ze in de toekomst niet voor het buitenland maar voor onze provincie.”

Afgenomen
In het tweede kwartaal van 2020 bleek het aantal toeristen in Limburg fors te zijn afgenomen. In april, mei en juni nam het aantal toeristische bezoekers met 70 procent af, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees ook: Fors minder toeristen bezoeken Limburg door coronacrisis

1,17 miljoen
Limburgse accommodaties verwelkomden in het tweede kwartaal in totaal 331.000 toeristen. In dezelfde periode in 2019 waren dat er nog ruim 1,17 miljoen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten