Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zuid-Limburgse campings zitten nog goed vol'

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 9:27

De campings in Zuid-Limburg zitten in de eerste helft van september nog goed vol.

Dat is opmerkelijk, omdat het campingseizoen doorgaans eindigt bij het begin van het nieuwe schooljaar. Dat zegt Anya Niewierra, directeur van Visit Zuid-Limburg, woensdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Signalen
"Concrete cijfers heb ik nog niet, maar ik krijg wel signalen dat de campings nog goed vol zitten", zegt Niewierra. Zuid-Limburg telt iets meer dan 70 campings met enkele tienduizenden plaatsen.

Campingleven
Het zomerseizoen duurt langer, ziet Niewierra, maar dat wil nog niet zeggen dat de schade van het voorjaar is ingelopen. In de maanden april en mei lag het campingleven stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Grijze golf
De directeur merkt dat de huidige campinggasten in het zuiden van de provincie Limburg vooral 55-plussers zijn. "De grijze golf", geeft ze aan. "Deze mensen zijn voor hun vakantie niet meer afhankelijk van schoolvakanties en schoolgaande jeugd", licht Niewierra toe. "Daardoor trekt het campingseizoen zich wat langer."

Ingeruild
Zij merkt ook dat deze oudere gasten een vakantie in een gebied als Zuid-Frankrijk of een land als Hongarije hebben ingeruild voor een vakantie in eigen land. “En dan vooral in Zuid-Limburg.” Niewierra hoort van deze mensen dat ze positief verrast zijn over Zuid-Limburg. “Dus hopelijk blijven ze terugkomen en kiezen ze in de toekomst niet voor het buitenland maar voor onze provincie.”

Afgenomen
In het tweede kwartaal van 2020 bleek het aantal toeristen in Limburg fors te zijn afgenomen. In april, mei en juni nam het aantal toeristische bezoekers met 70 procent af, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees ook: Fors minder toeristen bezoeken Limburg door coronacrisis

1,17 miljoen
Limburgse accommodaties verwelkomden in het tweede kwartaal in totaal 331.000 toeristen. In dezelfde periode in 2019 waren dat er nog ruim 1,17 miljoen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen