Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburgse campings pakken draad langzaam weer op

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 18:42

De augustusmaand betekent normaal gesproken hoogseizoen voor Zuid-Limburgse campings. Zeker tijdens de coronapandemie zoeken veel Nederlanders hun vakantiebestemming in het zuiden van de provincie.

Alleen dreven een paar weken geleden in het Heuvelland de campers nog voorbij. Inmiddels is de schade opgemaakt.

Hoe vergaat het de campingeigenaren nu?

Zompig grasveld
"Normaal heb ik hier zo'n 70 kampeerders rondlopen", vertelt Christa Meus, eigenaresse van camping Boskant in Geulle. Het terrein leek tijdens de watersnood meer op een zwembad, dan op een grasveld. De ijssalon en het restaurant zijn door de schade voor gasten onbegaanbaar geworden. Voor de vakantiegangers is er daarom niet veel meer dan een zompig grasveld.

Niet veilig
En die klap komt voor de eigenaresse hard binnen. "Heel veel mensen hebben afgezegd", legt Meus uit. "Ze willen niet als ramptoerist gezien worden en hebben het idee dat het hier nog niet veilig is." Volgens de uitbaatster is het daarentegen wel degelijk veilig, alleen kan er even niet zo heel veel. "Normaal gesproken willen we onze gasten een zorgeloze vakantie bieden, maar dat kan nu even niet." Wel zijn de eigenaren hard aan het werk om een pop-up ijssalon en restaurant bij hun camping te bouwen, terwijl het gebouw hersteld wordt.

Business as usual
In Meerssen ziet de situatie er weer heel anders uit. Wie niet beter weet, zou denken dat het hoogwater bij camping 't Geuldal er niet is geweest. Er zijn dan ook veel vakantiegangers. "We zijn wel een week dicht geweest", vertelt eigenaresse Maike Vaessen. Die tijd was nodig om het terrein te herstellen, want ook hier stond het water aan de kin. "Vergis je niet, we hebben echt veel schade", gaat Vaessen verder. "Vooral aan de stroomvoorziening, nadat de elektriciteitskasten zijn volgelopen." Het kost de camping veel geld, en het oplossen gebeurt vooral op de achtergrond. Daar merken de gasten tijdens de schoolvakanties vrij weinig van.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen