Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburg vervangt duizenden paaltjes voor knooppunten

Geplaatst opvrijdag 11 maart 2016 - 9:47

De VVV Zuid-Limburg wil de komende jaren duizenden gekleurde houten paaltjes van de wandelroutes vervangen door een modern netwerk van knopen lopen.

Die knooppunten zijn genummerd, net als bij het bestaande fietsroutenetwerk.

Nieuwe netwerk
In Noord- en Midden-Limburg bestaan dergelijke routes al langer. Bij de gemeente Echt-Susteren sluit Zuid-Limburg met zijn nieuwe netwerk aan bij dat van Midden- Limburg. Ook sluit het nieuwe netwerk naadloos aan bij de wandelroutenetwerken in Belgisch-Limburg, inclusief de Voerstreek.

Dubbele trajecten
Het bestaande paaltjes wandelnetwerk in Zuid-Limburg is in totaal 2700 kilometer lang. Met het nieuwe knopen lopen verdwijnen de vele dubbele trajecten, waardoor 1267 kilometer overblijven. Het netwerk wordt waarschijnlijk uitgebreid met nieuwe wandelroutes in de Grensmaasvallei, het Buitengoed Geul en Maas en in diverse dorpen, zodat het om 1663 kilometer gaat. Inclusief het opruimen van het oude netwerk worden de kosten begroot op 1,3 miljoen euro.

Tijd meegaan
Gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme, PvdA) is bereid geld vrij te maken voor zo’n netwerk.
Directeur Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg vindt het hoog tijd worden om knopen lopen in Zuid-Limburg in te voeren. "De gekleurde houten paaltjes zijn imagodragers van Zuid-Limburg, maar we moeten met de tijd meegaan. Het is daarom goed als de provincie een bijdrage levert. Wandelaars zijn onze grootste groep van gasten. Dat is de kurk waarop wij drijven.”

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Parkstad wint verrassend internationale toerismeprijs
'Toerismeprijs zorgt voor nieuwe dynamiek in Parkstad'
ANWB krijgt 30 klachten over knelpunten in Zuid-Limburg
Directeur VVV: Horrorscenario voor Valkenburgs hotel
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen