Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburg soepeler met regels nieuwbouw

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 17:30

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten gaan de regels voor de bouw van nieuwe woningen tijdelijk versoepelen. Het gaat om een periode van maximaal twee jaar.

Daarmee denken de gemeenten meer maatwerk te kunnen leveren.

Starters en huurhuizen
Het is de bedoeling dat er met name meer woningen komen voor starters en senioren. Ook moeten er meer sociale huurwoningen gebouwd worden en middeldure huurwoningen. Bij die laatste categorie gaat het om huizen met een maximale huurprijs van 950 euro per maand. Die mogen wel alleen maar worden neergezet in de dorpskernen en de stedelijke centra. Het moet ook gaan om projecten van maximaal 25 woningen.

Soepeler
Begin vorig jaar versoepelde de provincie de regels voor de woningbouw in Limburg. Vooral
de voorwaarde dat voor de bouw van een nieuwe woning er één of meer moesten worden gesloopt of uit de markt gehaald, werkte heel belemmerend en star omdat daardoor onvoldoende gebouwd kon worden voor de vraag.

Samenwerking
De provincie bleef wel als voorwaarde stellen dat gemeenten in regio's samen afspraken moeten maken over de aanpassing van het beleid, en niet iedere gemeente weer op eigen houtje aan de slag ging.
De zestien Zuid-Limburgs gemeenten hebben daarover nu dus afspraken gemaakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen