Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburg soepeler met regels nieuwbouw

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 17:30

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten gaan de regels voor de bouw van nieuwe woningen tijdelijk versoepelen. Het gaat om een periode van maximaal twee jaar.

Daarmee denken de gemeenten meer maatwerk te kunnen leveren.

Starters en huurhuizen
Het is de bedoeling dat er met name meer woningen komen voor starters en senioren. Ook moeten er meer sociale huurwoningen gebouwd worden en middeldure huurwoningen. Bij die laatste categorie gaat het om huizen met een maximale huurprijs van 950 euro per maand. Die mogen wel alleen maar worden neergezet in de dorpskernen en de stedelijke centra. Het moet ook gaan om projecten van maximaal 25 woningen.

Soepeler
Begin vorig jaar versoepelde de provincie de regels voor de woningbouw in Limburg. Vooral
de voorwaarde dat voor de bouw van een nieuwe woning er één of meer moesten worden gesloopt of uit de markt gehaald, werkte heel belemmerend en star omdat daardoor onvoldoende gebouwd kon worden voor de vraag.

Samenwerking
De provincie bleef wel als voorwaarde stellen dat gemeenten in regio's samen afspraken moeten maken over de aanpassing van het beleid, en niet iedere gemeente weer op eigen houtje aan de slag ging.
De zestien Zuid-Limburgs gemeenten hebben daarover nu dus afspraken gemaakt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen