Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburg mikt op bezinningstoerisme

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2020 - 6:00

Visit Zuid-Limburg start een campagne voor zogeheten bezinningstoerisme. Religie, spiritualiteit, meditatie en wellness spelen daarbij een hoofdrol.

Er zijn onder meer speciale korte wandelroutes uitgezet die ‘camini’ worden genoemd en aansluiten op de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Meditatie
De campagne volgt op een toeristisch onderzoek. "Daaruit blijkt dat steeds meer mensen interesse hebben in zelfreflectie", zegt directeur Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg. "Enerzijds lijken minder mensen religieus te zijn, maar de belangstelling voor meditatie en spiritualiteit neemt sterk toe. Daar haken wij op in." De speciale routes lopen langs religieuze gebouwen en kunstschatten, en ook langs veldkruizen en kapellen.

Behoefte
Met de campagne wordt vooral gemikt op stellen en op gezinnen met kinderen. "Het is een vorm van toerisme dat niet seizoensgebonden is en dat zich ook prima leent voor een paar dagen vakantie midden in de week. Daar heeft onze toeristische sector behoefte aan, zeker in het laagseizoen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen