Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburg krijgt te maken met onopvallende flitsers

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 20:35

Vanaf aankomende week wordt op de A76 nieuwe, onopvallende flitsapparatuur getest. De verborgen apparatuur zal vooral bij wegwerkzaamheden gestationeerd worden.

De NOS meldt dat Justitie de snelweg in Zuid-Limburg, waar bij Schinnen en Nuth wegwerkzaamheden plaatsvinden, als eerste testlocatie heeft uitgekozen. Later gaat de apparatuur naar de N7 bij Groningen.

Groter risico
Wegpiraten lopen op de A76 voorlopig dus een groter risico gepakt te worden. De gloednieuwe flitsers zijn verborgen in aanhangwagens.

Grove overtreding
"Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen", zegt officier van justitie Roy Appels. Hij benadrukt dat bestuurders ook hun snelheid moeten verlagen wanneer er géén wegwerkers bezig zijn.

Rode kruizen
Ook komen er camera's die registreren of bestuurders rode kruizen negeren of met hun telefoon bezig zijn achter het stuur. Die worden verspreid over het hele land getest.

Pilot
De pilotperiode duurt een aantal maanden, waarna justitie beslist of de nieuwe flitsers ook daadwerkelijk ingevoerd gaan worden. Automobilisten die tijdens de pilotperiode op de bon gaan, zullen deze hoe dan ook 'gewoon' moeten betalen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen