Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Limburg krijgt te maken met onopvallende flitsers

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 20:35

Vanaf aankomende week wordt op de A76 nieuwe, onopvallende flitsapparatuur getest. De verborgen apparatuur zal vooral bij wegwerkzaamheden gestationeerd worden.

De NOS meldt dat Justitie de snelweg in Zuid-Limburg, waar bij Schinnen en Nuth wegwerkzaamheden plaatsvinden, als eerste testlocatie heeft uitgekozen. Later gaat de apparatuur naar de N7 bij Groningen.

Groter risico
Wegpiraten lopen op de A76 voorlopig dus een groter risico gepakt te worden. De gloednieuwe flitsers zijn verborgen in aanhangwagens.

Grove overtreding
"Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen", zegt officier van justitie Roy Appels. Hij benadrukt dat bestuurders ook hun snelheid moeten verlagen wanneer er géén wegwerkers bezig zijn.

Rode kruizen
Ook komen er camera's die registreren of bestuurders rode kruizen negeren of met hun telefoon bezig zijn achter het stuur. Die worden verspreid over het hele land getest.

Pilot
De pilotperiode duurt een aantal maanden, waarna justitie beslist of de nieuwe flitsers ook daadwerkelijk ingevoerd gaan worden. Automobilisten die tijdens de pilotperiode op de bon gaan, zullen deze hoe dan ook 'gewoon' moeten betalen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen