Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuid-Limburg krijgt te maken met onopvallende flitsers

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 20:35

Vanaf aankomende week wordt op de A76 nieuwe, onopvallende flitsapparatuur getest. De verborgen apparatuur zal vooral bij wegwerkzaamheden gestationeerd worden.

De NOS meldt dat Justitie de snelweg in Zuid-Limburg, waar bij Schinnen en Nuth wegwerkzaamheden plaatsvinden, als eerste testlocatie heeft uitgekozen. Later gaat de apparatuur naar de N7 bij Groningen.

Groter risico
Wegpiraten lopen op de A76 voorlopig dus een groter risico gepakt te worden. De gloednieuwe flitsers zijn verborgen in aanhangwagens.

Grove overtreding
"Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen", zegt officier van justitie Roy Appels. Hij benadrukt dat bestuurders ook hun snelheid moeten verlagen wanneer er géén wegwerkers bezig zijn.

Rode kruizen
Ook komen er camera's die registreren of bestuurders rode kruizen negeren of met hun telefoon bezig zijn achter het stuur. Die worden verspreid over het hele land getest.

Pilot
De pilotperiode duurt een aantal maanden, waarna justitie beslist of de nieuwe flitsers ook daadwerkelijk ingevoerd gaan worden. Automobilisten die tijdens de pilotperiode op de bon gaan, zullen deze hoe dan ook 'gewoon' moeten betalen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen