Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuid-Limburg krijgt te maken met onopvallende flitsers

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 20:35

Vanaf aankomende week wordt op de A76 nieuwe, onopvallende flitsapparatuur getest. De verborgen apparatuur zal vooral bij wegwerkzaamheden gestationeerd worden.

De NOS meldt dat Justitie de snelweg in Zuid-Limburg, waar bij Schinnen en Nuth wegwerkzaamheden plaatsvinden, als eerste testlocatie heeft uitgekozen. Later gaat de apparatuur naar de N7 bij Groningen.

Groter risico
Wegpiraten lopen op de A76 voorlopig dus een groter risico gepakt te worden. De gloednieuwe flitsers zijn verborgen in aanhangwagens.

Grove overtreding
"Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen", zegt officier van justitie Roy Appels. Hij benadrukt dat bestuurders ook hun snelheid moeten verlagen wanneer er géén wegwerkers bezig zijn.

Rode kruizen
Ook komen er camera's die registreren of bestuurders rode kruizen negeren of met hun telefoon bezig zijn achter het stuur. Die worden verspreid over het hele land getest.

Pilot
De pilotperiode duurt een aantal maanden, waarna justitie beslist of de nieuwe flitsers ook daadwerkelijk ingevoerd gaan worden. Automobilisten die tijdens de pilotperiode op de bon gaan, zullen deze hoe dan ook 'gewoon' moeten betalen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen