Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zuid-Limburg krijgt te maken met onopvallende flitsers

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 20:35

Vanaf aankomende week wordt op de A76 nieuwe, onopvallende flitsapparatuur getest. De verborgen apparatuur zal vooral bij wegwerkzaamheden gestationeerd worden.

De NOS meldt dat Justitie de snelweg in Zuid-Limburg, waar bij Schinnen en Nuth wegwerkzaamheden plaatsvinden, als eerste testlocatie heeft uitgekozen. Later gaat de apparatuur naar de N7 bij Groningen.

Groter risico
Wegpiraten lopen op de A76 voorlopig dus een groter risico gepakt te worden. De gloednieuwe flitsers zijn verborgen in aanhangwagens.

Grove overtreding
"Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen", zegt officier van justitie Roy Appels. Hij benadrukt dat bestuurders ook hun snelheid moeten verlagen wanneer er géén wegwerkers bezig zijn.

Rode kruizen
Ook komen er camera's die registreren of bestuurders rode kruizen negeren of met hun telefoon bezig zijn achter het stuur. Die worden verspreid over het hele land getest.

Pilot
De pilotperiode duurt een aantal maanden, waarna justitie beslist of de nieuwe flitsers ook daadwerkelijk ingevoerd gaan worden. Automobilisten die tijdens de pilotperiode op de bon gaan, zullen deze hoe dan ook 'gewoon' moeten betalen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen