drie witte wijn

Goud voor Noorbeekse chardonnay

De Noordal Chardonnay uit 2020 van Wijndomein Heerenhuys d’r Pley in Noorbeek heeft een gouden medaille behaald bij de internationale wijnkeuring van Mundus Vindi.

stock middelbare school scholieren onderwijs college
Kloof Limburgse voortijdige schoolverlaters neemt toe

Het aantal Limburgse jongeren dat zonder een diploma een middelbare school of mbo verlaat, is het afgelopen jaar in Noord-Limburg afgenomen en in Zuid-Limburg toegenomen. De gemeente Heerlen heeft het hoogste percentage schoolverlaters van het land.

psychiatrische inrichting ggz kliniek opname psychiatrie stock
'Zuid-Limburg volgt Rotterdamse aanpak ggz-wachtlijsten'

De methode waarmee in Rotterdam wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg zijn weggewerkt, zal ook in Zuid-Limburg worden gebruikt.

Korenwolf
'Nu stoppen met beschermen hamster is contractbreuk en duur'

Het provinciebestuur ziet niks in het acuut stoppen met het fokprogramma en de actieve bescherming van de hamster.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten