mountainbike

Limburgse MTB-trail onderscheiden met Gouden Routepaal

De Shimano Valkenburg-Houthem-route is door MTB Awards uitgeroepen tot de meest duurzame mountainbikeroute in Nederland. De vrijwilligers van MOZL ontvangen de Gouden Routepaal als prijs.

Christian Hoebe GGD Zuid-Limburg
GGD: 'Kans op dubbele epidemie in het najaar'

Christian Hoebe, hoofd infectieziektenbestrijding van de GGD Zuid-Limburg, acht de kans dat er zowel een griep- als corona-uitbraak in Limburg plaatsvindt in het najaar, aanwezig.

Janine Boer zoekt Vrouw
Epense schapenhouder Janine doet mee aan Boer zoekt Vrouw

In het nieuwste seizoen van Boer zoekt Vrouw is een Limburgse schapenhouder op zoek naar een leuke man. Janine werd zondag met nog negen andere boeren voorgesteld aan het publiek in het populaire televisieprogramma.

stock koffie Nespresso
Vrouw steelt identiteit en doet zich tegoed aan koffiecups

Een vrouw heeft op meerdere locaties in Zuid-Limburg mensen een te hoge rekening voor koffiecups bezorgd door het gebruik van valse identiteitskaarten.

Horeca centrum Valkenburg na overstromingen weer open, 28 jul 2021
VVV: Zuid-Limburgs toerisme ervaart 'redelijk goede zomer'

Voor het toerisme in Zuid-Limburg verloopt de zomer redelijk goed, zo stelt algemeen directeur Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg.

Epen zomer Zuid-Limburg lente
Zuid-Limburg in trek bij vakantiegangers in coronajaar

Vakantiegangers gingen vorig jaar meer op vakantie in eigen land. Vergeleken met 2019 kozen meer Nederlandse toeristen voor Zuid-Limburg.

03-08 ITEM CAMPING WEER DRAAD OP
Zuid-Limburgse campings pakken draad langzaam weer op

De augustusmaand betekent normaal gesproken hoogseizoen voor Zuid-Limburgse campings. Zeker tijdens de coronapandemie zoeken veel Nederlanders hun vakantiebestemming in het zuiden van de provincie.

coronavirus, delta, deltavariant (stock)
Risiconiveau Limburg mogelijk weer snel omlaag

Het risiconiveau in Limburg vanwege het aantal coronabesmettingen kan op basis van de huidige besmettingscijfers mogelijk dinsdag al naar beneden worden bijgesteld.

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg en Deltacommissaris Peter Glas (22 jul 2021)
Meer ruimte beken: 'Overheden moeten samenwerken'

Deltacommissaris Peter Glas was donderdag op bezoek in het getroffen gebied in Zuid-Limburg, een week na de enorme wateroverlast.

Caravan en kanon Oolderhuuske onder water
Vakantie naar Limburg: waar wel en waar niet?

Kunnen vakanties in Limburg de komende dagen en weken gewoon doorgaan? Met die vraag worstelen toeristen na de berichten over de watersnood van de afgelopen dagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten