Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoveel voertuigen werden er in jouw gemeente gestolen

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 7:53

In Maastricht en Valkenburg aan de Geul werden vorig jaar relatief gezien de meeste voertuigen gestolen.

Dat blijkt uit politiecijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, die zijn afgezet tegen het aantal inwoners.

Doelwit
In de hoofdstad gaat het om 30,3 diefstallen per tienduizend Maastrichtenaren. Vooral brommers (247) waren het doelwit van dieven. In totaal werden 368 auto's, brommers, motoren, bedrijfsauto's en aanhangers of opleggers gestolen. In totaal konden 98 voertuigen weer teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaar.

Check in de kaart hoeveel voertuigen in jouw gemeente werden gestolen.

Niet veilig
Ook in de relatief kleine gemeente Valkenburg aan de Geul stonden veel voertuigen niet veilig. Daar werden 29,7 diefstallen gepleegd per tienduizend inwoners. Dat komt neer op 49 voertuigen die werden ontvreemd; twee meer dan in 2018. Uiteindelijk werden daar 14 weer van teruggevonden. De gemeenten staat overigens in de top-vijf van gemeenten waar relatief de meeste personenauto's (23) werden gestolen.

Minder actief
Jatters zijn over het algemeen minder actief in Noord- en Midden-Limburg. Wel komen diefstallen in Roermond en Venlo relatief gezien iets vaker voor. In Horst aan de Maas lijken eigenaren van auto's, brommers en motoren minder vaak slachtoffer te worden van een diefstal. In totaal ging het om 11 gestolen voertuigen; 2,6 diefstallen per tienduizend inwoners.

In Simpelveld en Mook en Middelaar kwamen absoluut gezien de minste voertuigen (5) in handen van dieven. In beide gemeenten werden twee voertuigen uiteindelijk weer gevonden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen